І знову «орудують» телефонні шахраї!

Останнім часом до чергової частини Новоград-Волинського МВ почали надходити телефонні повідомлення від місцевих жителів, що до них дзвонять, представляються працівниками міліції, іншими особами, говорять, нібито, що їхня дитина затримана за бійку, вчинила ДТП, скоїла крадіжку, вбила когось. Словом, що завгодно, аби тільки дезорієнтувати, вивести з рівноваги.
Зазвичай такі дзвінки трапляються вночі. Люди через хвилювання та незібраність вірять кожному слову та ладні зробити все, аби тільки врятувати близьких, а шахраям тільки того й треба.
Запам’ятайте: що б ви не почули, повинні зв’язатись із тим, хто потребує допомоги. Якщо це неможливо, то телефонуйте до міліції та уточнюйте інформацію (за номером: 102 або 5-22-25 цілодобово).
Є й інший варіант. Наприклад, шахрай по оголошенню про втрату документів телефонує і каже, ніби знайшов загублене. Призначає зустріч, а сам не приходить. Згодом телефонує та розповідає про свій острах бути звинуваченим у крадіжці цих документів та просить перерахувати винагороду на мобільний чи банківський рахунок, а потім лише він скаже, де забрати документи. Звичайно, ніяких документів у нього немає.
Виявити це можна, задавши декілька уточнюючих питань стосовно документів, які не були опубліковані в оголошенні.
Не варто довіряти й різним «sms»-кам про виграші або ж якісь грандіозні знижки. Зазвичай, зателефонувавши за вказаним номером, абонент залишається без грошей на рахунку.
Обережно ставтеся до невідомих дзвінків. Якщо телефонують із міліції, — попросіть назватися, а потім зателефонуйте на «102» і запитайте, чи справді така людина працює в правоохоронних органах.
Шановні громадяни! Ще раз закликаємо вас бути обачними та пильними! Не дозволяйте шахраям жити за ваш кошт!
Інна ВОВЧЕНКО, прес-служба Новоград-Волинського МВ