Хроніка 20/2014

ГІСТЬ-КРАДІЙ
6 травня до правоохоронців звернувся житель міста і повідомив, що минулого дня в його квартирі хтось викрав ноутбук. Як пізніше з’ясувалося, крадіжку скоїв мешканець Івано-Франківської області, котрий того дня перебував у гостях у потерпілого.
На даний час працівниками міліції проводяться заходи, направлені на встановлення місцезнаходження особи, яка скоїла дане кримінальне правопорушення.
ОБІКРАЛИ АВТІВКИ
6 травня по вулиці Житомирській у авто «ВАЗ-21063», що належить місцевому жителю, хтось віджав кришку капота і викрав акумуляторну батарею іноземного виробництва, вартістю 450 гривень.
Із 7 на 8 травня у місцевого приватного підприємця, котрий проживає по вулиці Академіка Лисіна, невідома особа розбила скло в його автомобілі «ИЖ-717» та викрала набір ключів марки «Topex», домкрат, балонний ключ, дзеркала бокового виду та акумуляторну батарею, чим спричинила потерпілому матеріальної шкоди на загальну суму 2000 грн.
8 травня обікрали ще один автомобіль звягельчанина. Невідома особа проникла в його авто марки «УАЗ-469», що стояв біля під’їзду будинку №21 по вулиці Житомирській, і викрала із салону дзеркало заднього виду, комплект інструментів, домкрат, металевий ящик, в якому знаходились болти, гайки та інші запчастини до автомобіля, автомобільну аптечку, відро, в якому знаходилось гальмівна рідина та автомобільне мастило для доливу, гумові килимки, 2 «монтировки», ключ для підключення переднього мосту автомобіля, балонний ключ для викручування болтів колеса автомобіля, пристрій для підігріву мастила, а з баку злила по 20 літрів дизпального, внаслідок чого заподіяла потерпілому жителю райцентру матеріальної шкоди на суму 2050 гривень.
ВКРАЛИ ДОРОГИЙ ТЕЛЕФОН
8 травня в учениці ЗОШ №9 хтось викрав її мобільний телефон марки «Самсунг Гелексі GT-S 6802», який коштує майже дві тисячі гривень.
ЗАТРИМАЛИ ВАНДАЛА
До Новоград-Волинських правоохоронців звернулася місцева жителька, яка повідомила, що вандали понівечили могилу її покійного батька. Коли жінка зайшла на кладовище, то виявила зухвалу картину: відсутність металевої огорожі та потоптані квіти на могилі.
Як розповіла жінка, нещодавно вона навідувалася до могили батька, приносила квіти та нічого підозрілого не помічала. Через тиждень знову прийшла на цвинтар, аби прибрати на могилі, та була шокована побаченим. Жінка одразу звернулася до міліції.
Працівниками сектору дільничних інспекторів міліції Новоград-Волинського міськвідділу за декілька годин було перевірено осіб, які могли бути причетні до цього зухвалого вчинку. Після проведених розшукових заходів правоохоронці вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 39-річний місцевий житель, який у скоєному зізнався. Свої дії чоловік пояснив тим, що ніде не працює, і в такий спосіб вирішив підзаробити. Металеву загорожу він планував здати до пункту прийому металобрухту.
Бездушному вандалу загрожує штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.
Інна ВОВЧЕНКО, старший лейтенант міліції