Поліцейські затримали «мисливця» за металом

Поліцейські затримали «мисливця» за металом

Інспектор поліції викрив жителя району у крадіжці з території ферми металевої рами для воріт. Чоловік у подальшому планував здати викрадене як металобрухт.


До інспектора Новоград-Волинського відділу поліції з обслуговування Брониківської сільської ради Володимира Рудика звернувся 39-річний директор місцевого фермерського господарства. Чоловік розповів, що з території ферми викрадено металеву раму для воріт.
Інспектор, повідомивши чергову частину, розпочав з’ясовувати обставини події. Ще до прибуття слідчо-оперативної групи правоохоронець встановив, що до вчинення крадіжки причетний 33-річний місцевий житель.
Поліцейські знайшли чоловіка за місцем його проживання. Там вони виявили і викрадене фермерське майно, яке одразу було вилучене та повернуте власникові.
Чоловік своєї провини не заперечував. Він виправдовувався, що на злочин його штовхнув брак грошей. Викрадене він планував здати до пункту прийому металобрухту.
Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 6 років. Триває досудове розслідування.
Шановні громадяни! Правоохоронці досить часто реєструють крадіжки металу. Зловмисники викрадають все: від посуду, елементів пічного опалення — до дротів ліній зв’язку та електропередач, аби потім здати це до пунктів прийому металобрухту.
Працівники поліції постійно проводять спеціальні заходи, спрямовані на розкриття названих крадіжок та на виявлення існуючих підпільних пунктів прийому металобрухту. Слід пам’ятати, що обидва діяння — незаконне заволодіння чужим майном і порушення порядку здійснення операцій із металобрухтом — визнаються як кримінальні правопорушення, за вчинення яких передбачена відповідальність, згідно з чинним Кримінальним кодексом України.
Інна ВОВЧЕНКО, відділ комунікації ГУНП в Житомирській області, капітан поліції