Чому сон голяка робить  людей здоровішими?

Чому сон голяка робить людей здоровішими?

1. Відсутність безсоння.

Австралійські вчені виявили, що падіння температури тіла необхідне для спокійного сну. Тіло віддає тепло зсередини, на кшталт земного ядра, і звільняє його, працюючи, ніби радіатор. Якщо ж тіло не може віддати тепло через теплі шкарпетки або піжаму, то ви можете страждати від безсоння. Сон без піжами дозволить вивільнити тепло набагато швидше і заснути теж швидко.

2. Впливає на міцність сну.

Нідерландські професори провели тест над людьми, яких одягнули у термокостюми, цей одяг знижував температуру їх шкіри. У результаті учасники дослідження отримали міцніший і триваліший сон.

3. Запорука стрункості.

Природне охолодження допоможе знизити рівень кортизолу (гормон виробляється при сильних стресах). Глибокий сон, між 22:00 і 2:00, дозволяє знизити цей гормон до мінімуму, а вже після другої ночі тіло починає виробляти його рясніше, щоб підготувати організм для наступного дня. Тому ви можете відчувати напругу, коли вам не дадуть виспатися.

Якщо ви погано спали, то прокинетеся з рівнем вище норми цього самого кортизолу, що і буде стимулювати особливий апетит до жирних продуктів, які неодмінно залишать після себе слід у вигляді неприємного відкладення жирів. Тому, перебуваючи у сні без одягу, ваше тіло вентилюється і регулює рівень кортизолу.

4. Сон без одягу робить статеві органи здоровішими.

Піхва, природно,— тепле і вологе місце. Це — середовище, де бактерії розмножуються. Зніміть піжаму, щоб потоки повітря циркулювали вільно. Ви тим самим дозволяєте піхві дихати, і тепле, улюблене середовище для бактерій не створите.

Чоловікам це допоможе тримати сперму та всю репродуктивну систему у відмінному стані. Коли ви не вилазите ні вдень, ні вночі з тісних трусів, яєчка змушені знизити кількість сперматозоїдів.

5. Запобігає старінню.

Сон викликає викид гормонів росту і мелатоніну, які є важливими омолоджуючими гормонами. Чим більше ви спите, тим більше цих гормонів виробляє ваше тіло. Повертаючись до першого пункту, про те, що без одягу ми занурюємося на довший час у глибокий сон, — будемо виробляти більше необхідного гормону, сповільнюючи процес старіння.

6. «Шкіра до шкіри» покращить ваше сексуальне життя.

Шкірний контакт із вашим партнером допоможе підвищити виділення окситоцину в організмі. Окситоцин є потужним гормоном, що дозволяє людині почувати себе добре та необхідний для статевої чутливості, боротьби зі стресом, депресією, а також — зменшує запалення кишківника та знижує артеріальний тиск. Якщо ви знаходитеся поруч із партнером голяка — це сприяє якісному статевому життю.

7. Оголюючи шкіру, у вас буде менше шкірних захворювань.

Якщо легкий вітерець буде ніжно пестити вашу шкіру щоночі, особливо в таких місцях, як ноги, пахви, статеві органи, то ризики захворіти на шкірні захворювання значно знижуються. Приміром, не буває шкірної хвороби мікози (у народі — грибок) у тих, хто спить без піжами.

8. «Голий сон» підвищує самооцінку.

У теорії, чим більше проводите часу в оголеному вигляді, — тим комфортніше себе відчуваєте. А чим більше ви себе комфортніше почуваєте, тим впевненішими в собі ви будете, що зробить вас привабливішими для оточуючих. За даними дослідження, проведеного центральним університетом Флориди, студенти, які практикували «голий сон», ставилися «менш упереджено до однолітків інших національностей».

9. Профілактика діабету 2-го типу.

Сон у прохолодному середовищі покращує метаболізм, знижує рівень цукру у крові і може служити профілактикою діабету 2-го типу.

10. Циркуляція крові покращиться.

Без гумок на вашій талії, скручених-перекручених футболок, шкарпеток, що заважають нормальній циркуляції крові, ваша кров зможе безперешкодно текти по всьому вашому тілу. Так само «гола звичка» принесе користь вашому серцю, м’язам і артеріям.