«Укрзалізниця» сплатить двом громадам району збитки від незаконних порубок на понад мільйон гривень

«Укрзалізниця» сплатить двом громадам району збитки від незаконних порубок на понад мільйон гривень


Понад мільйон гривень за незаконні порубки «Укрзалізниця» сплатить двом територіальним громадам Житомирщини. Про це повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.





Господарський суд міста Києва задовольнив позов Новоград-Волинської окружної прокуратури про стягнення з регіональної філії АТ «Українська залізниця» заподіяної незаконними порубками шкоди на суму понад 1 млн грн.





Установлено, що в захисних лісосмугах, розташованих на землях Брониківської та Ярунської територіальних громад Новоград-Волинського району, які перебувають у постійному користуванні регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця», скоєно незаконні порубки.





Зокрема, вирубано понад 160 дерев породи дуб, ясен, акація, вільха, в’яз, чим заподіяно навколишньому природному середовищу шкоди за зазначену суму.





Прокурор у суді довів, що регіональна філія, як постійний лісокористувач, не забезпечила охорони і збереження лісового фонду, тому має відшкодувати завдані державним інтересам збитки. Суд визнав доводи прокурора обгрунтованими та зобов’язав «Укрзалізницю» сплатити територіальним громадам збитки у повному обсязі.





Інформація пресслужби Житомирської обласної прокуратури