За розбійний напад на працівника АЗС загрожує до 15 років ув’язнення

За розбійний напад на працівника АЗС загрожує до 15 років ув’язнення

Поліцейські завершили розслідування розбійного нападу на працівника АЗС на околиці Житомира: обвинуваченому загрожує тривале ув’язнення.

Подія сталася на початку вересня. У службовому приміщенні АЗС, що на околиці Житомира, незнайомець завдав 43-річному працівникові травми й відкрито забрав сумку із грошима.

Оперативники кримінальної поліції за допомогою записів камер відеоспостереження та показів свідків установили причетність до правопорушення 41-річного містянина.

Чоловік раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Розшук підозрюваного ускладнювався тим, що він не мав визначеного місця проживання і вів бродячий спосіб життя.

У результаті проведених заходів оперативники поліції встановили місцезнаходження чоловіка. Поліцейські затримали його в одному із закинутих гаражних приміщень міста Житомира, де він увесь час переховувався. Чоловік розповів, що сумку потерпілого викинув одразу ж неподалік АЗС, а частину грошей уже встиг витратити.

Слідчі повідомили 41-річному чоловікові про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 (Розбій). Судом йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Після проведення всіх необхідних слідчих дій, обвинувальний акт відносно нього скеровано до суду.

Відповідно до чинного законодавства, за розбій в умовах воєнного стану обвинуваченому загрожує позбавлення волі терміном від 8 до 15 років із конфіскацією майна.

Поліція Житомирської області