Дорослі вчинили відносно дітей 3100 правопорушень

Дорослі вчинили відносно дітей 3100 правопорушень

У поточному році працівники територіальних підрозділів поліції області задокументували понад 3100 адміністративних порушень, вчинених дорослими відносно дітей. 1750 правопорушень пов’язані з неналежним виконанням батьками обов’язків щодо виховання дітей.

Це полягало в недогляді, незабезпеченні неповнолітніх нормальними для життя і розвитку умовами, що призвело врешті або до погіршення стану їхнього здоров’я, або до втеч із домівок. 194 адмінпротоколи стосуються доведення неповнолітніх до стану сп’яніння.

Продовжуються профілактичні рейди поліцейських та соціальних служб безпосередньо по родинах, які потрапили у скрутні життєві обставини. За результатами таких заходів припинено 77 проявів домашнього насильства відносно дітей. На сімейних дебоширів складені адміністративні протоколи.

Триває робота правоохоронців і по торговельних закладах для профілактики продажу неповнолітнім заборонених товарів. Так, із початку року в області викрито 80 подібних випадків.

Правоохоронці закликають дорослих не ігнорувати власні зобов’язання щодо виховання дітей. Не порушуйте закон самі і не привчайте неповнолітніх до зневажання його норм! Не забувайте, що поліція покликана оберігати молодь від правопорушень і злочинів, однак створення нормальних умов для життя і розвитку дітей — прямий обов’язок їхніх батьків.

Ювенальна превенція Житомирської області