Поліцейські оголосили чоловікові підозру в сексуальному насильстві

Поліцейські оголосили чоловікові підозру в сексуальному насильстві

Слідчі відділу поліції №2 Житомирського РУП зібрали докази причетності 34-річного жителя Коростишева до вчинення протиправних дій щодо молодої жінки. Після проведення необхідних процесуальних дій йому повідомлено про підозру в учиненому. Чоловікові загрожує ув’язнення.

Події відбувалися пізно ввечері наприкінці жовтня. Тоді до поліції надійшло повідомлення про протиправні дії, вчинені відносно 19-річної жительки Коростишева.

Правоохоронцям дівчина розповіла, що увечері знаходилася неподалік будинку, коли до неї підійшов явно нетверезий незнайомець. Він повівся доволі недвозначно і силоміць став вчиняти розпусні дії. Втім опір дівчини та випадкові очевидиці змусили нападника втекти.

Поліцейські слідчо-оперативної групи відділу №2 (Коростишів) Житомирського РУП зафіксували обставини діяння та провели необхідні першочергові слідчі дії.

У результаті розшукових заходів оперативники встановили причетність до вказаного діяння 34-річного місцевого жителя. Поліцейські розшукали його в місті та доставили до відділку.

Про чоловіка відомо, що раніше він уже притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення подібних злочинів та лише нещодавно звільнився з місць позбавлення волі. Свої мотиви до скоєння нових правопорушень пояснити він не спромігся.

З урахуванням всіх обставин слідчі кваліфікували його дії за ч. 2 ст. 153 (Сексуальне насильство) КК України. А 31 жовтня, після проведення необхідних слідчих дій, за погодженням із Коростишівською окружною прокуратурою причетному було повідомлено про підозру у вказаному кримінальному правопорушенні. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Також у межах подальшого досудового розслідування правоохоронці перевіряють чоловіка на причетність до інших подібних діянь на території міста.

За посягання на статеву свободу іншої особи чоловікові може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Житомирське районне управління поліції