Шаную воїнів — біжу за Героїв України:  у Звягелі відбувся патріотичний забіг  у пам’ять про загиблих воїнів

Шаную воїнів — біжу за Героїв України: у Звягелі відбувся патріотичний забіг у пам’ять про загиблих воїнів

Десятий рік поспіль кращі Сини та Доньки України найвищою ціною відстоюють волю і незалежність, право українців бути господарями на своїй землі.

1 вересня у Звягелі до Дня захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, відбувся патріотичний забіг у пам’ять про загиблих воїнів: «ШАНУЮ ВОЇНІВ, БІЖУ ЗА ГЕРОЇВ УКРАЇНИ», який через аномальну спеку не вдалося провести 29 серпня.

Це — Всеукраїнська акція, яка у нашій громаді проводиться вдруге.

Започаткував цей пробіг у 2018 році батько загиблого Героя російсько-української війни, «кіборга» Олексія Дурмасенка спільно з Таїсією Братасюк та Дмитром Примаченком. Із того часу кожного року тисячі українців беруть участь у цьому заході, щоб вшанувати пам’ять тих, хто загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, а також продемонструвати вдячність рідним полеглих Воїнів.

Символом марафону є воїн-янгол, який перетинає в русі синьо-жовту стрічку.

До пробігу долучилися спортсмени Звягельської міської територіальної громади, близькі люди загиблих Воїнів та громадськість. Кожен із них пробіг марафон на честь полеглих Героїв.

\"Шаную

Під час пробігу активісти вшанували пам’ять Воїнів, поклавши квіти до Меморіалу загиблих учасників АТО/ООС, у Сквері пам’яті та до Арки Небесної Сотні.

Біля останньої локації активістів зустріли родини загиблих Героїв, в.о. міського голови Оксана Гвозденко та заступниці міського голови Наталія Борис та Ірина Гудзь.

Пролунав Гімн України, хвилиною мовчання згадали всіх, хто поклав своє життя за мирне небо над нашою Державою.

Оксана Гвозденко подякувала активістам за патріотичну громадську позицію та ще раз нагадала, що Герої живі доти, поки ми про них пам’ятаємо.

Метою патріотичного забігу було вшанувати пам’ять воїнів, загиблих за волю, незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, і висловити велику повагу та подяку рідним і близьким тих, хто віддав свої життя за Батьківщину.

Ми поруч! Ми з вами! Ми пам’ятаємо і ніколи не пробачимо!

Відділ інформації міської ради