Підтримка Сил оборони,  безпека та охорона здоров’я жителів громади: відбулася 39-та сесія міської ради

Підтримка Сил оборони, безпека та охорона здоров’я жителів громади: відбулася 39-та сесія міської ради

27 вересня відбулося пленарне засідання позачергової тридцять дев’ятої сесії міської ради восьмого скликання.

 



 

Підтримка Сил оборони та безпека


Підтримка захисників і захисниць, які величезною ціною боронять волю та незалежність України, залишається наріжним каменем діяльності Звягельської міської ради.

Вчергове на підтримку військових для закупівлі необхідних матеріалів та обладнання для підвищення обороноздатності виділено понад 20 млн 100 тис. грн. Із них близько 17 млн грн спрямовано на придбання квадрокоптерів для виконання завдань нашими захисниками.

Понад 1 млн 200 тис. грн спрямували на заходи з територіальної оборони, в тому числі — й на придбання антидронового обладнання.

Чотирьом загиблим воїнам посмертно присвоєно звання «Почесний громадянин Звягеля». У День захисників і захисниць України відбулося відкриття банерів на Алеї пам’яті у Сквері пам’яті.

Також за виявлені мужність і відвагу при захисті Вітчизни, державного суверенітету та територіальної цілісності відзнакою Звягельської міської територіальної громади — орденом «Звягельська доблесть» — нагороджено чотирьох військовослужбовців.

Додатково спрямували кошти на облаштування комфортних умов у пунктах незламності для закупівлі електроприладів, мережевих подовжувачів, ліхтарів.
 

Освіта


У галузі освіти передбачили кошти на придбання меблів в укриття закладів освіти та інших предметів, матеріалів, обладнання й інвентарю.

Спрямували кошти на ремонт доріжок території Великомолодьківського ЗДО «Сонечко».

За рахунок коштів, передбачених на потреби виборчих округів, буде проведено поточний ремонт запасного виходу Гімназії №6, модернізовано систему освітлення спортивних залів та придбано сантехніку в Ліцеї №11.

Буде поповнено матеріально-технічну базу Великомолодьківської гімназії.
 

Охорона здоров’я


На сферу охорони здоров’я спрямували понад 13 млн грн.

Із них 7 млн 200 тис. грн спрямували на придбання медичного обладнання: портативного бронхоскопу, призначеного для обстеження дихальних шляхів, складної інтубації та інших процедур, та цифрового рентгенапарату.

Розглянули можливість нового будівництва амбулаторій загальної практики сімейної медицини у с. Пилиповичі та в мікрорайоні «Смолка». Наразі спрямовано кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації для підготовки заявки на участь у проєктах ПРООН.
 

Культура і туризм


У галузі культури та туризму передбачили кошти на законсервовування провалля, яке утворилося на площі Лесі Українки. Планується його огородити та накрити, щоб убезпечити від подальшого руйнування, а жителів міста — від можливих нещасних випадків. Облаштування провалля як туристичного об’єкту продовжиться після завершення війни.

Для створення безпечних умов у закладах культури і туризму передбачили кошти на проведення робіт із вогнезахисного оброблення горищних дерев’яних конструкцій будівлі.

Надали кошти на необхідну комп’ютерну, організаційну та іншу техніку для закладів культури, стільців для укриття Палацу культури імені Лесі Українки.

Виділили кошти на благоустрій територій у закладах культури.

Галузь сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту 8 млн грн на умовах співфінансування спрямували на ремонт кінотеатру на вулиці Шевченка. 32 млн грн на ці роботи громаді надають міжнародні партнери.

Також спрямували кошти на ремонт підвального приміщення Молодіжного центру для облаштування укриття.
 

Соціальна сфера


3 млн грн спрямували на реконструкцію приміщення для розміщення Центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю.

Передбачили кошти на харчування спортсменів, які знайшли прихисток у нашій громаді на час війни.
 

Комунальне господарство


У сфері комунального господарства понад 23 млн 100 тис. грн спрямовано на реконструкцію водозабірних споруд на р. Случ. Детальну інформацію щодо проєкту будівництва водозабірних станцій презентував заступник міського голови Віталій Якубов. Реалізація проєкту дозволить забезпечити безперебійну подачу води.

У межах «Програми поводження з тваринами та регулювання чисельності безпритульних тварин на 2021-2025 роки» близько 100 тис. спрямовано на заходи щодо належного поводження з безпритульними тваринами (котами), їх відлов, біостерилізацію, вакцинацію від сказу, чіпування та реєстрацію.

Працюємо спільно для Перемоги України та добробуту громади!
 

Відділ інформації міської ради