Головне зі звіту заступниці міського голови Наталії Борис із питань діяльності виконавчих органів міської ради у 2023 році

Головне зі звіту заступниці міського голови Наталії Борис із питань діяльності виконавчих органів міської ради у 2023 році

У 2023 році відповідала за впровадження ефективної політики у громаді в галузях освіти і науки; сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту; культури і туризму; захисту прав дітей; соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги; релігійних конфесій, інформаційної політики; здійснення заходів щодо національно-патріотичного виховання дітей та молоді. Здійснювала контроль за дотриманням законодавства з цих питань. Сприяла роботі громадських організацій. Забезпечувала дотримання законодавства щодо функціонування державної мови.




Координувала здійснення заходів у сфері запобігання насильству. Залучалася до забезпечення потреб військових, вирішення інших невідкладних заходів. Очолювала роботу 18 колегіальних органів. Є заступницею голови двох комісій. Брала участь у роботі 6 колегіальних органів. Забезпечувала організацію і контроль за проведенням міських заходів.

Ми відроджували цінності, за які воюють воїни, аби вибороти Перемогу, — нашу культуру, історію, мову. Уперше відзначали День міста. Провели Міжнародне свято літератури і мистецтв «Лесині джерела», всеукраїнську науково-краєзнавчу конференцію «Утвердження української національної ідеї у творчості і громадсько-політичній діяльності Лесі Українки, Олени Пчілки, Михайла Драгоманова та інших видатних особистостей України на теренах Волині-Полісся».

Уперше провели загальноміську акцію «Оберігати. Вірити. Чекати» до Всесвітнього дня вишиванки. З «Укрпоштою» провели спецпогашення марки «Відновлення історичної назви. Звягель». Місто відтепер також має листівку і конверт «Звягель». Продовжуємо відеовипуски «Звягель: історія». Відкрили на сайті міської ради рубрику «Пам’яті загиблих воїнів». Відкрили «Алею Пам’яті» полеглих Героїв. Провели благодійну акцію «Великдень РАЗОМ» на підтримку ЗСУ. Встановлено меморіальні дошки на будівлях закладів освіти на честь загиблих захисників. Удруге пройшов волонтерський форум. Два військово-патріотичних вишколи для молоді. Патріотичні пробіги, велопробіги. Приймали учасників міжнародних пробігів. Повернулися до проведення заходів із нагоди професійних свят. Це — вдячність людям, які залишилися і працюють. Проведено освітянський форум «Освіта Звягельської громади: формуємо образ майбутнього».

Діти


Проводимо різдвяно-новорічні заходи з дотриманням безпекових вимог. Вшановували талановиту й обдаровану молодь, спортивну молодь через вручення стипендій міського голови, грошових винагород. Уперше провели Всеукраїнський дитячий футбольний турнір на честь Головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного.

Сьогодні місто — під Покровом Пресвятої Богородиці. Священнослужителі ПЦУ, римо-католицької та греко-католицької церков — із владою на церемоніях поховання загиблих захисників. Спільно провели Молитовний сніданок, молилися за Перемогу, за захист воїнів, які воюють, за упокій загиблих Героїв.

Культура і туризм


Стала частиною протистояння, допомогою людям відчути дотичність до спільної боротьби з агресором. Адаптували культурні заходи до нових реалій — благодійних, збираючи грошову, гуманітарну допомогу для військових, ВПО, громад, постраждалих від російської агресії. Вдячність, що надихали і заряджали на Перемогу.

Освіта


Забезпечили право на освіту в умовах війни кожної дитини. Створювали безпечні умови навчання та виховання дітей. Керівний склад, педагогічні колективи освітніх закладів несуть шалене емоційне навантаження через відповідальність за життя кожного учня й вихованця. Вдячність за працездатність, бажання втримати безперервність навчального процесу.

Фізична культура і спорт


Працювали на психологічну стабільність та зниження стану тривожності дітей та молоді. Кожен спортивний захід — вияв патріотизму, гордості за країну, подяки ЗСУ, збору коштів на потреби військових. Спортсмени та їхні тренери мають успіхи на Всеукраїнських і на масштабних міжнародних змаганнях. Вдячність — за працю і здоровий дух.

Сімейна і молодіжна політика


Молодь громади — проактивна. Захищають Україну, волонтерять, донатять, допомагають ВПО. Управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури і спорту у співпраці з іншими управліннями і відділами організовувало заходи в реалізації сімейної й молодіжної політики. Працювала Молодіжна рада, проводили заходи до Дня сім’ї, Дня матері, Дня батька, Дня родини, Дня молоді. Відзначали суспільно-активну молодь.

Служба у справах дітей


Опікується дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах, аби діти були в безпеці. Працювали з сім’ями, у яких виховуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, працювали з усиновлювачами, вихователями прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу. На жаль, вилучали дітей, у зв’язку із загрозою їх життю і здоров’ю. Влаштовували в сімейні форми виховання. Брали участь у судових засіданнях. Працювали відповідально в найкращих інтересах дітей.

Оздоровлення та відпочинок дітей


Управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту за кошти державного бюджету направило на оздоровлення 23 дитини пільгової категорії. Працювали пришкільні табори організованого відпочинку з короткотривалим перебуванням. Виплачена одноразова матеріальна допомога на оздоровлення дітей захисників на суму 7 млн 715 тис. грн.

Творчі діти, юні спортсмени відпочивали на запрошення міст-побратимів у Польщі й Німеччині, діти з сімей загиблих захисників — на Пальма де Майорка.

Центр соціальних служб


Професійно працює з людьми і заради людей. Крім роботи, як надавача соціальних послуг вразливим категоріям населення, координує організацію підтримки сімей, дружин із дітьми та батьків загиблих військовослужбовців, військовослужбовців, які перебувають на лікуванні. Вдячність за працю.

Центр комплексної реабілітації дітей з інвалідністю


Проводить реабілітаційні заходи дітям з особливими потребами. Фахівці втілюють у життя мрії дітей робити самостійно елементарні речі.

Міська рада виділила кошти в сумі 6 млн грн на реконструкцію нежитлового приміщення загальною площею 806 кв. м за адресою: вул. Шевченка, 29, для розміщення Центру.

Робота інформаційного відділу міської ради


Висвітлював діяльність міської ради, її виконавчого комітету, посадових осіб та депутатів, інформував населення про суспільно-важливі події, нормативно-правові акти та популяризував життєдіяльність громади в інформаційному просторі.

Співпрацювала з депутатським корпусом


Разом напрацьовували рішення на розвиток громади, шляхи вирішення проблемних галузевих питань. Презентації програм, проєктів, робота в робочих групах — не повний перелік співпраці. Запрошували на загальноміські, галузеві заходи. Дякую всім за взаємодію.

Дякую міському голові Миколі Боровцю за довіру, своїм колегам-заступникам, керівникам підпорядкованих мені управлінь і відділів, усім, з ким працювала і взаємодіяла. Намагалася бути максимально ефективною.

Наталія БОРИС,
заступниця міського голови