Головне зі звіту заступника міського голови Віталія Якубова за 2023 рік

Головне зі звіту заступника міського голови Віталія Якубова за 2023 рік

Основним завданням житлово-комунальної галузі, яку я координую, є надання якісних послуг та задоволення потреб населення у створенні комфортних умов проживання на території населених пунктів міської територіальної громади.

 

Тож, у звітному періоді вдалося частково вирішити проблеми стану доріг, які накопичилися протягом останніх десятиліть. На ці цілі, станом на 08.12.2023 р., спрямовано 113456,6 тис. грн. Значну увагу приділили поточному ремонту доріг, особливо — у приватному секторі. Підсипку та грейдерування здійснено на 239 вулицях громади та проведено ремонт асфальтобетонного покриття на 66 вулицях. Додатково встановлено на найбільш аварійно-небезпечних ділянках доріг 5 «лежачих поліцейських», поновлено дорожні знаки та дорожню розмітку.

Також цьогоріч проведено капітальний ремонт 6,48 км доріг та 7203 кв. м тротуарів:
— вул. Героїв Крут;
— вул. Володимира Великого;
— вул. Академіка Лисіна;
— вул. Івана Мамайчука;
— вул. Військової Доблесті;
— від вулиці Олександра Чернявського до вулиці Євгена Коновальця;
— 2-й пров. Звягельський;
— пров. Звягельський;
— вул. Михайла Вербицького;
— вул. Гетьмана Сагайдачного;
— вул. Довженка, вул. Шкільна в с. Пилиповичі;
— вул. Садова в с. Великий Молодьків;
— 2-й пров. Центральний в с. Наталівка;
— вул. Корольова в с. Дідовичі.

Розпочато та необхідно продовжити в наступному році роботи з капітального ремонту доріг та тротуарів на вул. Анни Ярославни, 3-му пров. Зарічному, вул. Гетьмана Сагайдачного, вул. Миру в с. Городище.

У ході експлуатаційного утримання вуличного освітлення здійснено монтаж 4 км нових ліній електропередач з установкою світильників, замінено 2,6 км ліній електропередач. Загалом на відновлення мереж зовнішнього освітлення за 11 місяців 2023 року з місцевого бюджету витрачено 2396,9 тис. грн.

Із року в рік КП ЗМР «Звягельтепло» проводить модернізацію теплового господарства.

У цьому році підприємство реалізувало наступні заходи:
— технічне переоснащення котельні по вул. Соборності, 68, та по вул. Гетьмана Сагайдачного, 89;
— здійснено модернізацію насосного обладнання в котельнях за адресами: вул. Київська, 8, вул. Князів Острозьких, 58, вул. Житомирська, 29;
— здійснено реконструкцію теплових мереж протяжністю 949 п. м в однотрубному обчисленні;
— встановлено автоматизовану систему керування з диспетчеризацією котельні ЗОШ №5 по вул. І. Франка, 30;
— замінено 15 теплових лічильників на житлових будинках та здійснено низку інших заходів, передбачених планом у межах підготовки до опалювального періоду.

Для підготовки теплового господарства міста КП ЗМР «Звягельтепло» використано 23825,1 тис. грн, у т.ч. 19321,8 тис. грн — коштів місцевого бюджету та 4503,3 тис. грн — власних коштів підприємства.

Вода — найважливіший ресурс для кожного з нас. Тож, спільно з вами ми продовжили підтримувати стабільну роботу КП «Звягельводоканал». У цьому році здійснили заміну 1776 м водопровідних мереж на вул. Нестора Літописця, вул. Михайлівська, вул. Анни Ярославни та збудували 370 м нової каналізаційної мережі на вул. Михайлівська, розпочали роботи з реконструкції водопровідної мережі по вул. Волі та каналізаційної мережі по вул. Лесі Українки.

На насосній станції ІІ-го підйому по вул. Житомирська, 85, здійснено реконструкцію покрівлі, проводиться заміна старого фільтруючого матеріалу на новий та виконуються роботи з модернізації комплексу очисних споруд водопідготовки, встановлюється система диспетчеризації, управління та автоматизації.

На основному виробництві підприємства (вул. Водопровідна, 50-А) проводиться модернізація електролізної установки на фільтрах, автоматизація та диспечеризація процесів водопідготовки, здійснюється монтаж станції автоматичного дозування реагентів.

На очисних спорудах каналізації в с. Чижівка вже завершено роботи з реконструкції електричних мереж із встановленням сонячної електростанції потужністю 150 кВт та проводиться реконструкція із встановленням нових турбоповітродувок.

На центральній каналізаційній станції встановлено систему управління та автоматизації, диспетчеризації та охоронної системи, допоміжне обладнання для відеоспостереження та охорони об’єкту.

Розпочато роботи з будівництва каналізаційної насосної станції по вул. Гоголя та обвідного каналізаційного колектора, а також підвищувальної насосної станції по вул. Романа Шухевича. Проводяться роботи з модернізації із заміною обладнання бювету на вул. Юрія Ковальського, разом із поточним ремонтом будівлі.

Для виконання вищезазначених робіт до статуту КП ЗМР «Звягельводоканал» спрямовано 107379,3 тис. грн коштів місцевого бюджету.

Для енергетичної безпеки комунальних підприємств КП ЗМР «Звягельводоканал», КП ЗМР «Звягельтепло» придбано 9 генераторів. Завдяки співпраці з проєктом USAID «ГОВЕРЛА», ми отримали 5 генераторів. Наразі підприємства забезпечені генераторами в повному об’ємі, 27 генераторів має КП ЗМР «Звягельтепло» та 19 генераторів різних потужностей — КП ЗМР «Звягельводоканал».

Поновлено парк комунального автотранспорту на 5 одиниць, а саме: асенізаційна машина (2646,0 тис. грн), самоскид із краном-маніпулятором (6489,9 тис. грн), багатофункціональна самохідна установка класу амфібія «TRUXOR T-40» із додатковим навісним обладнанням (9540,7 тис. грн), самоскид (3497,0 тис. грн), сміттєвоз (6297,0 тис. грн). Закуплено обладнання спецпризначення: гідравлічний бур для різки пеньків, гідравлічний молот для екскаватора (1110,8 тис. грн). Загальна вартість техніки склала 29581,4 тис. грн.
Докладено максимум зусиль, щоб зробити нашу громаду комфортною для життя та успішною.

Встановлено 6 зупинок громадського транспорту в старостинських округах, встановлюються 12 зупинок у місті, придбані 115 антивандальних та 35 гранітних урн, 273 контейнери для сміття. Видалено 158 аварійних дерев, разом із тим висаджено на території міста 427 дерев. Приділили увагу роботам на кладовищах нашої громади. Наразі здійснюється зрізання дерев на кладовищі по вул. Василя Стуса та здійснюється поточний ремонт вхідної групи кладовища і влаштування доріжок. Також проводяться роботи з поточного ремонту кладовищ у старостатах. Виконані поточні ремонтні роботи джерел питної води, мереж зливової каналізації. Здійснюється благоустрій території на площі Лесі Українки, 9, сподіваюсь, громада позитивно оцінить цей сквер для відпочинку.
Загалом на утримання місць загального користування та благоустрій громади спрямовано, станом на 08.12.2023 р., 39409,9 тис. грн.

Окрім координації житлово-комунальної галузі, у звітному періоді приділив значну увагу реалізації заходів, пов’язаних із обороною громади, співпраці з підрозділами ЗСУ, в тому числі — щодо забезпечення військових частин гарнізону, новостворених підрозділів та добровольчих формувань матеріально-технічними засобами. А також координував питання цивільного захисту населення.

Так, протягом року виконані основні заходи цивільного захисту, затверджені рішенням виконавчого комітету міської ради, доукомплектовано матеріально-технічними засобами пункти незламності. На жаль, внаслідок падіння уламків російської ракети на території громади було зруйновано 5 будинків, пошкоджено понад 60. Ми разом із вами не залишили людей наодинці із проблемами. Організували розбір завалів, надали матеріальну допомогу, складали акти обстежень та внесли до реєстру пошкодженого та знищеного майна для отримання компенсацій у межах державної програми «єВідновлення».

Я дякую всім і кожному, хто тримав та тримає цей комунальний фронт разом зі мною, адже кожен із нас наближає Перемогу. Вірю, що 2024 рік — це рік ПЕРЕМОГИ.
 

Віталій Якубов,
заступник міського голови