Продовжуємо працювати над ветеранською політикою в Звягельській громаді

Продовжуємо працювати над ветеранською політикою в Звягельській громаді

Продовжуємо працювати над ветеранською політикою в Звягельській громаді. Це важливо, бо йдеться про тих, хто нас боронить і боронив, хто робить нас незламними ціною власного здоров’я і життя.

 

Минулого тижня заступниця міського голови Ірина Гудзь на запрошення Проєкту USAID «ГОВЕРЛА» взяла участь у брифінгу на тему «Соціальна політика в громадах: підтримка ветеранів у повноваженнях органів місцевого самоврядування».

Подія об’єднала представників Міністерства соціальної політики України, Міністерства у справах ветеранів України, очільників громад, експертів асоціацій місцевого самоврядування та представників громадянського суспільства.

Серед найактуальнішого, учасники обговорили наступні питання:
— реінтеграції ветеранів: соціальна підтримка та залучення ветеранів до життя громади;
— психологічної реабілітації ветеранів, їхніх родин та постраждалого від війни населення;
— державну ініціативу «помічник ветерана».

Ірина Гудзь акцентувала увагу на стратегічному значенні ветеранської політики для Звягельської громади, зважаючи на її особливість. Разом із тим, відсутність чітких орієнтирів та невизначеність державної політики щодо ветеранів породжує низку проблем. Вирішувати їх доводиться громаді самотужки. І тут на допомогу приходять національні та міжнародні партнери, підтримка яких цінна та важлива.

Відділ інформації міської ради