Роботодавці самі телефонують,  пропонуючи вакансії випускникам НВЕГФК

Роботодавці самі телефонують, пропонуючи вакансії випускникам НВЕГФК

Уже 27 років у нашому місті працює економіко-гуманітарний фаховий коледж (НВЕГФК). Займається підготовкою конкурентоспроможних фахівців своєї справи та пропонує здобути фах молодшого бакалавра, незалежно від віку, за 
актуальними на ринку праці спеціальностями.

 

— Головний здобуток коледжу — це наші випускники, які після отримання дипломів працюють у юридичній, фінансовій, спортивній галузях, — розповіла в.о. директора коледжу Олена Вікторівна Денисюк. — Серед наших випускників — успішні судді, юристи, адвокати та їхні помічники, поліцейські, нотаріуси, податківці, спортсмени і тренери, бухгалтери і фінансисти. 

Пишаються не лише результатами освітнього процесу, а й активним студентським дозвіллям. Подорожують різними містами України, відвідують екскурсії професійного спрямування в установах та закладах, куди в майбутньому зможуть працевлаштуватися. 

Екскурсії професійного спрямування студенти особливо полюбляють, адже таким чином можуть відчути професійну атмосферу і зрозуміти, як відбувається робота на практиці, — розповіла Олена Денисюк. — Часто буваємо зі студентами в залах судових засідань, у відділенні поліції, у міграційній службі.

Роботодавці самі телефонують,  пропонуючи вакансії випускникам НВЕГФК

Як розповіла очільниця економіко-гуманітарного фахового коледжу, його випускники затребувані на сучасному ринку праці. Зважаючи на авторитет закладу, роботодавці нерідко самі телефонують, пропонуючи вакансії.

  1. Спеціальності, які пропонує коледж

Коледж має денну (на базі 9 і 11 класів) і заочну форму навчання та пропонує актуальні спеціальності для регіону з отриманням диплому державного зразка. 

«Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» — фінансова діяльність у банківській сфері, страхових компаніях, аудиторська діяльність, аналіз біржового ринку та відкриття власної справи. Термін навчання — 3 або 2 роки, заочно — 2,5 роки.

«Право» — юридична діяльність в організаціях, установах, підприємствах різних форм власності, робота в судовій системі та правоохоронних органах, правове регулювання господарської діяльності та кадрова служба у виконавчих органах. Термін навчання — 4 або 3 роки.

«Фізична культура і спорт» — вчитель фізичної культури та спорту, тренер з обраного виду спорту, фахівець із проведення фізкультурно-оздоровчої, спортивно-виховної, організаційної роботи в закладах освіти, колективах фізичної культури, ведення спортивних секцій, туризму. Термін навчання — 3 або 2 роки, заочно — 2,5 роки.

Роботодавці самі телефонують,  пропонуючи вакансії випускникам НВЕГФК

«Середня освіта (Фізична культура)» — вчитель фізичної культури та спорту, фахівець із проведення фізкультурно-оздоровчої, спортивно-виховної, організаційної роботи в закладах освіти, колективах фізичної культури, ведення спортивних секцій, туризму; термін навчання — 3 або 2 роки, заочно — 2,5 роки.

Заяви на вступ абітурієнтам необхідно подавати через електронний кабінет вступника.

У приймальній комісії під час вступної кампанії працює консультативний пункт для допомоги при реєстрації електронного кабінету вступника.

Роботодавці самі телефонують,  пропонуючи вакансії випускникам НВЕГФК

  1. Освіта після коледжу

Після отримання диплому в НВЕГФК випускники продовжують здобувати вищу освіту. Залежно від обраної професії, у Міжрегіональній Академії Управління персоналом, Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті, Ірпінському державному податковому університеті. 

— Практично всі наші випускники продовжують здобувати вищу освіту, а потім успішно працевлаштовуються, — розповіла викладач відділення «Право» Олена Анатоліївна Чаїнська. — Практично в усіх місцевих установах є наші випускники, які зарекомендували себе позитивно. Дуже приємно, коли заходиш в організацію і чуєш гарні відгуки про коледж, зустрічаєш наших колишніх студентів на різних посадах. 

Олена Чаїнська — теж випускниця коледжу, і під-тверджує той факт, що роботодавці телефонують, запрошуючи випускників на роботу. 

— Маю тривалий професійний стаж у своїй юридичній спеціальності, — каже Олена Анатоліївна. — Працювала юристом, у нотаріаті. Спогади про коледж у мене найкращі, тож коли з’явилася можливість влаштуватися сюди на роботу, то я не вагалася. Тепер ділюся досвідом зі студентами, викладацька робота мені дуже до вподоби. 

  1. Екскурсії професійного спрямування

Роботодавці самі телефонують,  пропонуючи вакансії випускникам НВЕГФК

У Звягельському відділі Державної міграційної служби майбутні правознавці з першоджерел дізнаються про порядок отримання і втрати громадянства, надання адміністративних послуг іноземцям, механізм отримання паспорта громадянина України в формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

На запрошення правоохоронців студенти відвідують Звягельський районний відділ поліції. Мета — систематизація та підвищення рівня знань про права та обов’язки громадян, підвищення спроможності молоді до кар’єрного та професійного розвитку. 

Ось і нещодавно в студентів НВЕГФК була можливість знайомитися з роботою поліцейських. Важливою темою обговорення зі студентами стало запровадження підсистеми «Custody Records». Її завданням є забезпечення законних прав затриманих. Окрім того, проєкт захищає й самих правоохоронців, які проводять процесуальні дії. 

Роботодавці самі телефонують,  пропонуючи вакансії випускникам НВЕГФК

Інспектори ознайомили студентів із функціонуванням системи та показали відео-матеріали, що були зафіксовані. Розповіли про роботу «зеленої кімнати», призначеної для допомоги неповнолітнім. 

Беруть участь у спортивних турнірах, до проведення яких залучають випускників. Серед них — багато відомих тренерів і призерів змагань всеукраїнського і міжнародного рівнів. До речі, навчаються тут і люди з інвалідністю, тому серед спортсменів із фізичними обмеженнями — також багато випускників коледжу.

  1. Студентське дозвілля

На екскурсії студенти і викладачі їздять разом, дружньої атмосфери колективу не позичати. З останніх поїздок — історично-пізнавальна подорож у Дубно, сповнена вражень та відкриттів.

Відвідали пам’ятку архітектури XV ст. — Дубенський замок, заснований князями Острозькими, що є одним із найстаріших замків України, який не був жодного разу захоплений завойовниками, оскільки надійно укріплений гарматами і природою — річкою Іквою з її багатокілометровими заплавами. Дубенський замок є окрасою регіону та одним із семи найвідоміших історичних замків України.

Роботодавці самі телефонують,  пропонуючи вакансії випускникам НВЕГФК

Відвідали також унікальний та містичний Тараканівський форт. На долю архітектурної споруди випало чимало істо-
ричних випробувань. Вона встигла побувати й оборонною фортецею, і в’язницею, і місцем історичної битви. Цікаві історії, легенди та оповідки гіда-екскурсовода не залишають нікого байдужим.

Роботодавці самі телефонують,  пропонуючи вакансії випускникам НВЕГФК

«Велика подяка ЗСУ за можливість навчатися, подорожувати та пізнавати рідну Україну, — каже в.о. директора Олена Денисюк. — Донатимо, допомагаємо волонтерам, віримо в Перемогу! 

І запрошуємо абітурієнтів до нас на навчання! Телефонуйте: 096-108-50-54».

Роботодавці самі телефонують,  пропонуючи вакансії випускникам НВЕГФК

Юлія КЛИМЧУК