Літо в садибі Косачів: звягельці завітали на фестиваль у Колодяжному

Літо в садибі Косачів: звягельці завітали на фестиваль у Колодяжному

У п’ятницю, 12 липня, під час фестивалю «Літо в садибі Косачів» у Колодяжненському літературно-меморіальному музеї Лесі Українки відбулася презентація оновлених експозицій «сірого» і «білого» будинків Косачів, відреставрованих у 2021 році.

 

Подію приурочено 75-річчю від часу відкриття Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки та 175-річчю від дня народження Олени Пчілки.

На фестиваль завітали представники зі Звягеля — колиски народження Лесі Українки — виконувачка обов’язків директорки Літературно-меморіального музею Лесі Українки Людмила Гамма, наукова співробітниця Галина Пилипенко, зберігачка фондів Ірина Бідюк.

У межах святкової програми відбулося погашення поштової друкованої продукції, виготовленої з нагоди 175-річного ювілею Олени Пчілки, презентація брендингу музею, екскурсії «сірим» і «білим» будинками та садибою Косачів.

Театр «Гармидер» під керівництвом Руслани Порицької представив променад-перформанс «Садиба Косачів: то власне дома». Опісля гостей пригощали «Лизаветиним борщем».

Щира подяка колективу Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки за запрошення на подію та гостинність, а також усім організаторам та учасникам мистецького дійства.

Відділ інформації міської ради