Відбулося 98-ме засідання виконавчого комітету

Відбулося 98-ме засідання виконавчого комітету

10 липня відбулося чергове, 98-ме засідання виконавчого комітету міської ради восьмого скликання. Члени виконавчого комітету розглянули 13 питань порядку денного. На початку засідання вшанували хвилиною мовчання тих, хто загинув внаслідок збройної агресії росії.

 

Першочергово заслухали інформацію про інтеграцію послуги з охорони психічного здоров’я на рівні Звягельської міської територіальної громади, яку доповіли начальник відділу з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення Олександр Лось та директор КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Звягельської міської ради Інна Вошко.

Зазначалося, що 50% українців, які перебувають нині в Україні, потребуватимуть психологічної допомоги різного рівня. Це може бути самодопомога, допомога у сімейного лікаря, професійні консультації психологів відповідного профілю, психіатрів, психосоціальна підтримка.

Щоб задовольнити всі потреби та наблизити психологічні послуги до пацієнтів, МОЗ розробило і реалізує пріоритетний проєкт відомства «Охорона психічного здоров’я у структурі медичної допомоги».

Він розроблений у межах ініційованої першою леді України Всеукраїнської програми ментального здоров’я і спрямований на трансформацію сфери надання психологічних послуг.

Головна мета проєкту — наблизити психологічну допомогу до людей, щоб кожен, хто її потребує, міг легко звернутися до фахівця й отримати якісну послугу.

Відбулося 98-ме засідання виконавчого комітету

Тому виконавчим органам міської ради рекомендовано забезпечити реалізацію Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Звягельській міській територіальній громаді на період до 2030 року.

Рішенням виконкому погодили місця розташування відкритих літніх майданчиків біля об’єктів громадського харчування та закладів продовольчої торгівлі терміном на один рік.

Прийняли рішення про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, про захист житлових, майнових і законних інтересів дітей, затвердження висновків органу опіки та піклування.

Також розглянули питання фонду житла, призначеного для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб, та надання адресної грошової допомоги різним категоріям жителів громади тощо.

Із цими та іншими прийнятими рішеннями у встановлений чинним законодавством термін можна ознайомитися на порталі документів офіційного сайту міської ради.

Відділ інформації міської ради