Відбулися засідання постійних депутатських  комісій та погоджувальної ради

Відбулися засідання постійних депутатських комісій та погоджувальної ради

Активно триває підготовка до пленарного засідання п’ятдесят першої сесії Звягельської міської ради. З 16 по 22 липня відбулися засідання постійних комісій та погоджувальної ради, у ході яких депутати опрацювали питання порядку денного сесії.

 

Засідання протягом минулого тижня провели всі п’ять постійних комісій міської ради. Прямі трансляції засідань відбувалися за можливості, у зв’язку з плановими та аварійними відключеннями електропостачання.

16 липня — постійні комісії міської ради з питань містобудування, архітектури та земельних відносин та з питань соціальної політики, охорони здоров’я, освіти, культури та спорту.

17 липня — спільне засідання постійних комісій з питань житлово-комунального господарства, екології та водних ресурсів та з питань депутатської етики, дотримання законності та охорони прав і свобод громадян (https://youtube.com/live/E5qmLvE6aQE).

18 липня — постійна комісія з питань бюджету територіальної громади, комунальної власності та економічного розвитку (https://youtube.com/live/J_BCUZpOqW0).

22 липня під головуванням міського голови Миколи Боровця відбулося засідання погоджувальної ради з розгляду питань порядку денного пленарного засідання п’ятдесят першої сесії міської ради восьмого скликання.

У роботі погоджувальної ради взяли участь секретар міської ради Оксана Гвозденко, заступники міського голови Ірина Гудзь та Дмитро Гудзь, керівники депутатських фракцій і груп, керівники виконавчих органів міської ради та громадськість.

Традиційно головне питання порядку денного — підтримка військових, оскільки в контексті російської військової агресії забезпечення наших воїнів необхідним сучасним обладнанням та технікою, закриття їхніх побутових потреб набувають особливого значення для безпеки та обороноздатності країни. Розглянувши запити військових частин, депутати консолідовано погодили виділення коштів для забезпечення їх нагальних потреб. Остаточне рішення буде прийнято в ході пленарного засідання сесії.

Звягель славиться своїми героями. Щоб увіковічнити їх пам’ять шляхом встановлення пам’ятних знаків та меморіальних дощок напрацювали єдину концепцію меморіалізації загиблих у російсько-українській війні. У ході засідань депутатських комісій та погоджувальної ради детально розглянули проєкт Положення про порядок виготовлення, встановлення та демонтажу меморіальних/інформаційних дощок у Звягельській міській територіальній громаді.

Під час пленарного засідання буде прийнято рішення про присвоєння посмертно звання «Почесний громадянин Звягеля» загиблим воїнам — Олексію Кочетову, Олександру Рогальчуку, Валерію Сімончуку, а також про нагородження відзнакою Звягельської міської територіальної громади — орденом «Звягельська доблесть» — військовослужбовців, які виявили особисту хоробрість, самовідданість і мужність у зміцненні обороноздатності та безпеки України.

Розглянули і ключовий документ для Звягеля — Стратегію розвитку Звягельської міської територіальної громади на 2024-2030 роки, напрацьований спільно з громадськістю та в межах діяльності й у співпраці проєктом Ради Європи «Зміцнення стійкості демократичних процесів через громадську участь під час війни та в післявоєнний період», що впроваджується Офісом Ради Європи в Україні в межах ухваленого Плану дій для України «Стійкість, відновлення і відбудова».

Розробка та прийняття Стратегії розвитку громади є важливим кроком у забезпеченні сталого і збалансованого розвитку Звягельщини. Цей документ стане основою для подальшої роботи органів місцевого самоврядування, громадських організацій та мешканців громади у досягненні спільних цілей та покращенні якості життя населення, дозволить грамотно планувати і здійснювати кроки для досягнення поставлених цілей.

Триває робота над розробкою проєкту Муніципального енергетичного плану Звягельської громади. Його мета — сприяння досягненню національних цілей з енергоефективності, розвиток відновлювальних джерел енергії та залучення зовнішніх ресурсів у розвиток громади. Наразі рішенням сесії буде створено робочу групу з питань сталого енергетичного розвитку, затверджено її склад, Положення про роботу та орієнтовний графік заходів із підготовки проєкту.

Відбулися засідання постійних депутатських  комісій та погоджувальної ради

Продовжуємо створювати умови, щоб молоді талановиті фахівці в галузі охорони здоров’я залишалися в громаді працювати на благо її жителів. Депутати розглянули й погодили отримувача та розмір грошової компенсації для виплати першого внеску грошової компенсації на придбання житла лікарю КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» за державною програмою єОселя.

Начальник фінансового управління Ірина Ящук презентувала депутатам звіт про виконання бюджету громади за І півріччя 2024 року та ознайомила із пропонованими змінами до бюджету на 2024 рік.

Під час пленарного засідання планується заслухати інформацію про результати діяльності Звягельської окружної прокуратури за 2023 рік та І півріччя 2024 року та про діяльність Звягельського районного відділу поліції у сфері охорони та захисту прав і свобод людини, протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку на території Звягельської міської територіальної громади з 01.06.2023 р. по 28.06.2024 року.

Також депутати розглянули майнові та земельні питання і питання про внесення змін до нормативно-правових актів громади.

Остаточні рішення щодо цих та інших питань депутати приймуть на пленарному засіданні п’ятдесятої сесії міської ради, яке відбудеться 25 липня, о 09:00, у великій залі Будинку рад (вул. Шевченка, 16).

Із проєктами рішень, які вносяться на розгляд чергової сесії міської ради, можна ознайомитися на порталі документів офіційного сайту Звягельської міської ради.

Відділ інформації міської ради