Обікрали… будинок культури

Обікрали… будинок культури

Правоохоронці відділення поліції №1 (Ємільчине) Звягельського райвідділу викрили двох юнаків у крадіжці комунального майна. Поліцейські з’ясовують усі обставини.

 

Днями до поліції надійшло повідомлення про викрадення комп’ютерної техніки з приміщення будинку культури, розташованого в Ємільчинській громаді. Правоохоронці виявили пошкоджене металопластикове вікно у приміщенні, вилучили слідову інформацію та провели інші необхідні першочергові заходи.

У результаті з’ясували, що крадіжку вчинили двоє місцевих підлітків. Хлопці вночі, відтиснувши, відчинили вікно та винесли з комунального закладу комп’ютери, принтери, ноутбук, павербанк та офісне крісло. Все це сховали неподалік, у підвалі ресторану, що вже не працює. Поліцейські вилучили все викрадене.

Обікрали… будинок культури

Попередньо, сума збитків склала близько 45,5 тисяч гривень. Юнаки свою провину визнали, проте мотиву такого вчинку пояснити не змогли.

Подію кваліфіковано за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) КК України. З родинами причетних підлітків працюють ювенальні поліцейські.

Нагадаємо, що, відповідно до чинного законодавства, кримінальній відповідальності підлягають особи, яким до вчинення кримінального правопорушення виповнилося 16 років. Однак, у разі вчинення низки злочинів, у тому числі — й крадіжки, така відповідальність настає з 14-річного віку.

Звягельський районний відділ поліції