Військовий зник безвісти за особливих обставин: алгоритм дій

Військовий зник безвісти за особливих обставин: алгоритм дій

Якщо оборонець тривалий час (понад три доби) не виходить на зв’язок, необхідно звернутися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем вашого проживання.

Відповідальні особи ТЦК та СП повідомлять вас про наявність інформації з військової частини, чи дійсно член вашої сім’ї зник безвісти.

У разі відсутності такої інформації, буде надіслано запит щодо уточнення даних про військовослужбовця до військової частини.

Після отримання від  ТЦК та СП сповіщення, що військовослужбовець вважається зниклим безвісти за особливих обставин, необхідно звернутися до Національної поліції за місцем вашого проживання із заявою про зникнення особи.

Кровні родичі зниклих безвісти за особливих обставин (батько, мати, брат, сестра, дитина) повинні в обов’язковому порядку пройти процедуру відібрання біологічного матеріалу, який у подальшому може бути використаний під час генетичної експертизи.

Слідчий винесе постанову про відбір зразків біоматеріалу та призначення експертизи для виділення генетичного профілю.

Важливо! У разі відсутності кровних родичів у зниклої особи, надайте слідчому для проведення експертизи особисті речі військовослужбовця: зубну щітку, бритву, шапку, светр, інші речі, що можуть містити біологічний матеріал.

Необхідно звернутися на гарячу лінію Національного інформаційного бюро за телефоном: 16-48 та надати всю наявну інформацію про зниклу людину.

Також звернутися за допомогою в пошуку зниклої безвісти людини можна на гарячу лінію ГО «ГРУПА ПАТРІОТ» за телефоном: 0 800 339-247.

Наталія ШЕВЧУК
головний спеціаліст Звягельського РТЦК та СП