У Звягелі обрали запобіжний захід підозрюваному у підпалі церкви

У Звягелі обрали запобіжний захід підозрюваному у підпалі церкви

Палію, який підозрюється в умисному знищенні майна релігійної громади Свято-Покровської парафії Житомирської Єпархії Української православної церкви, обрано запобіжний захід

Слідчий за  погодженням  з прокурором звернувся  до  суду з  клопотанням про  застосування  запобіжного заходу  у вигляді  тримання під  вартою відносно 28-річного жителя району, підозрюваного у вчиненні   кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 КК України.
В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що 04 вересня 2024 року, приблизно о 22 годині 40 хвилин, підозрюваний, перебував за місцем свого проживання, коли у нього виник злочинний умисел, направлений на умисне знищення шляхом підпалу дерев’яної будівлі та майна Свято-Покровського храму Української православної церкви, розташованої в с. Зеремля Звягельського району Житомирської області, яка належить релігійній громаді Свято-Покровської парафії Житомирської Єпархії Української православної церкви. Чоловік підійшов до території храму та утримуючи у своїх руках заздалегідь підготовлену ємність з бензином, облив ним зовнішню частину стін будівлі церкви, після чого підпалив її. Внаслідок умисних злочинних дій вогнем знищено будівлю та майно Свято-Покровського храму Української православної церкви.
06.09.2024 підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на строк на 60 (шістесят) днів.

За матеріалами пресслужби Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області