Співпраця поколінь

Співпраця поколінь

У нашому місті діє Центр позашкільної освіти (ЦПО), який надає дітям та підліткам підготовку до дорослого життя, сприяє самореалізації в суспільстві, збагаченню духовного потенціалу, повазі до людей похилого віку.

 

Очолює центр Ольга Харитонівна Добровольна. За її словами, турбота про людей поважного віку — обов’язок кожного, бо всі ми йдемо до цього віку.

Добрі стосунки склалися між нашими колективами — Центром позашкільної освіти та міською організацією ветеранів, яку очолює Василь Олександрович Парфьонов. Завжди радіємо зустрічам із молоддю, вони заряджають позитивною енергією й оптимізмом. 

Колектив ЦПО з радістю зустрічає представників ветеранських організацій, дають нам поради щодо організації різних заходів, надають волонтерську допомогу, запрошують на свята. 

Ветерани теж не відстають — пригощають молодь варениками та іншими стравами української кухні, разом співаємо пісні, захоплюємося традиціями.

Волонтерську допомогу колектив ЦПО надає ветеранам для святкування поважних ювілеїв. 

Творчу підтримку маємо від зразкового фольклорного ансамблю «Мальва» під керівництвом талановитих викладачів — Галини Кучинської і Михайла Айдибалова. Цікавими є заходи під керівництвом педагогів-волонтерів Зоряни Семенчук та Ніни Дьоміної. 

Співпрацює з нами громадська організація «Лідер», керівником якої багато років була Олена Костюк.

У 2015 році, за підтримки Ольги Добровольної та за участі Василя Парфьонова, вийшов буклет «Лиш треба вміти пам’ять берегти», де представлена історія міської ветеранської організації. 

Ми завжди намагаємося віддячити за повагу, спонсорську допомогу. Свій досвід передаємо, беручи активну участь у громадському житті міста, виступаючи на концертах у складі народного хору «Ветеран», де керівник — Микола Куркач.

У 2018 році наша ветеранська організація підтримала рішення про передачу приміщення управління статистики — Палацу дітей та молоді (нині — ЦПО). Ветерани допомагали в ремонті. Велику допомогу надали волонтери первинної організації ветеранів «Зенітник», на чолі з Валерієм Смоляром та Віктором Проніним. Виконали роботи з розчищення території, відновили електропроводку в будівлі. 

Через два місяці, дякуючи колективу, батькам вихованців, небайдужим громадянам міста і району, управлінню освіти і науки, підприємцям, депутатам і спонсорам, будівля стала ошатною, а територія — доглянутою. Сюди із задоволенням приходять і дорослі, і малі.

Вихованці Центру позашкільної освіти є учасниками, призерами та переможцями міських, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, фестивалів, змагань. У відкритому рейтингу популярності «Гордість міста» визнані переможцями п’ять разів. 

Честь і хвала волонтерам, спонсорам, які поважають людей похилого віку. Від імені ветеранів дякуємо колективу ЦПО за взаєморозуміння та взаємодопомогу, активну життєву позицію, благодійну діяльність. Бажаємо цим людям доброго здоров’я, творчого пошуку у всіх справах, Перемоги та мирного неба! 

Л. Прокопова
ветеран праці, член президіуму міської ветеранської організації
А. Клічковський
заступник голови міської ветеранської організації