ВЕЧІР ПАМ’ЯТІ ПОЕТА, ЖУРНАЛІСТА, ДРУГА…

ВЕЧІР ПАМ’ЯТІ ПОЕТА, ЖУРНАЛІСТА, ДРУГА…

\"ВЕЧІРЮрій Іванович Ковальський — непересічна постать у сучасній історії Новограда-Волинського. Поет, журналіст, один із засновників і перший редактор газети «Звягель-Інформ», автор слів гімну міста Новограда-Волинського. Посмертно був нагороджений званням Почесного громадянина міста. Нині його ім’ям названа одна з центральних вулиць.
6 травня у районній бібліотеці імені Лесі Українки відбувся захід, присвячений 71-ій річниці народження Юрія Ковальського. У літературно-музичному вечорі пам’яті взяли участь ті, хто по-справжньому добре знав Юрія Івановича, — місцеві поети, співаки, просто шанувальники його творчості.
Учасники заходу ділилися спогадами про Юрія Ковальського, читали його поезію, презентували присутнім свої вірші. Для багатьох із нинішнього покоління звягельських поетів Юрій Іванович був другом і наставником, до якого завжди можна було звернутися за професійною порадою. Не відмовляючи в допомозі іншим, Юрій Ковальський до оцінки свого творчого доробку, як розповідають його близькі друзі, підходив доволі самокритично — щоразу намагався переробити, вдосконалити. Як наслідок, зволікав із виданням власної збірки.
Лише після смерті поета, головним чином зусиллями його дружини Галини Василівни та за підтримки друзів, у світ вийшли чотири книги з творами Юрія Ковальського та одна книга, в якій зібрані спогади про нього.
Нагадаємо, що Юрій Ковальський народився 1 травня 1938-го року в селі Суховоля Новоград-Волинського району.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА