ГРАТИ — «ПО МАКСИМУМУ»

Щоб претендувати на лідируючі позиції у цьогорічній першості області серед команд вищої ліги, слід у кожному матчі набирати максимум очок, особливо в іграх з командами, що мають дещо нижчий рівень майстерності. Тим більше, що суперником цього разу були гравці ФК «Бердичів», які перемогли наших хлопців у матчі першого кола. Тож налаштовувати футболістів на цей поєдинок нашому тренеру не було потреби, адже концентрацію у діях кожного нашого гравця було видно з першої хвилини поєдинку.
Цікаво було побачити у ділі гру захисної ланки ФК «Звягель-750», в якій з’явилися нові виконавці. Звягельчани, як завжди, на своєму полі розпочали швидкі масовані атаки на ворота бердичівлян, однак молодих гравців команди гостей це не засмутило, вибудувавши три лінії захисту, суперники спокійно відводили небезпеку ще далеко від своїх воріт. Десь на 15 хвилині отримав травму і був замінений єдиний нападник ФК «Звягель-750» Ярослав Корнійчук, що примусило тренера А.Лося дещо змінити гру своїх підопічних, командні дії, особливо в нападі, дещо розладналися, звягельчани турбували голкіпера ударами з далекої та середньої відстані. Так, досить небезпечними були удари у виконанні І.Вакуленка, Д.Лободіна, А.Диняка, яким втім бракувало влучності. Кутових ударів наші подавали чимало, однак користі це не приносило. У свою чергу вихованці бердичівського футболу демонстрували вправну гру з м’ячем, рухливість у грі без м’яча, хорошу тактичну та фізичну підготовленість. У одній із швидких контратак нападнику гостей вдався швидкий прохід по лівому краю, де він, обігравши декількох суперників, завдав сильного удару в напрямку воріт, м’яч, просвистівши над руками М.Дуброва, влетів у дальній кут воріт, рахунок було відкрито. Цю радість бердичівські уболівальники відзначили вогняним феєрверком.
Однак, не встигли гості порадуватися голу, як м’яч у сітку їхніх воріт забив Д.Лободін — після помилки захисників ФК «Бердичів». До кінця тайму молоді бердичівляни провели ще декілька небезпечних атак, одну з яких наш правий захисник, до речі, один з дебютантів команди, зупинив недозволеним прийомом, за що отримав від рефері матчу «червону» картку. Тож перший тайм наші футболісти закінчували вдесятьох.
Втім, цього дня навіть такий перебіг подій не зміг зупинити звягельчан. Було зроблено ряд замін, які ще більше підвищували наступальний запал господарів. Прохід М.Войтовича по правому краю був зупинений недозволеним прийомом. Вирок судді — одинадцятиметровий удар — вправно виконав Д.Ржондковський. Після двох пропущених голів бердичівляни дещо розкрили свої захисні ряди, почавши грати більш наступально. Цим скористався І.Ковальчук, який на швидкості обійшовши 4-х суперників, видав передачу, після якої не забити було неможливо — третій гол провів П.Осадчук. Втім, через декілька хвилин після гострої атаки гостей, звягельчани знову забили. Цього разу, правда, у власні ворота, скоротивши таким чином рахунок.
Однак під «завісу гри» четвертий гол все ж влетів у сітку воріт ФК «Бердичів». І.Вакуленко, перехопивши м’яч, вибив його за центр поля. Найшвидше до нього вдалося добігти О.Загривому, який, вийшовши один на один із голкіпером та обігравши його, послав останній гол у цьому матчі — 4:2. Таким чином, проявивши майстерність та волю до перемоги, наші земляки здобули другу перемогу в другому колі. Цього разу над молодим і дуже перспективним суперником.
Кращим гравцем поєдинку названий Андрій Диняк, який напередодні відзначив свій день народження. Цікаво було спостерігати протистояння на трибунах між фан-клубами ФК «Звягель-750» та ФК «Бердичів». Наші дуже старалися, однак більш дружніми та підготовленими у вигуках «речівок» та лозунгів, все ж були фани з міста Бердичева.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ