ГАЗОПРОВІД ДО ЯРУНЯ ОБІЦЯЮТЬ ДОБУДУВАТИ

ГАЗОПРОВІД ДО ЯРУНЯ ОБІЦЯЮТЬ ДОБУДУВАТИ

Газифікація села Ярунь триватиме. Це підтвердив заступник голови Новоград-Волинської РДА Василь Степанюк, який зазначив, що кошти на добудову підвідного газопроводу невдовзі будуть виділені. Питання лише в тому — чи ці гроші надасть держава, чи необхідну суму доведеться викраювати з бюджету розвитку району. Втім, незалежно від поворотів ситуації, в районній владі гарантують продовження будівельних робіт на газопроводі, що забезпечить Ярунь блакитним паливом.
Ярунська спілка з вуличної газифікації об’єднує 692 двори (села Ярунь та Гірки). Голова спілки Олексій Олейніков, з яким ми поспілкувалися напередодні, висловив занепокоєння тим, що понад півтори сотні членів спілки здали гроші лише в розмірі вступного внеску. Із рештою суми (а всього потрібно зібрати по 4,5 тисячі гривень із кожного будинку) розлучатися не поспішають. Внаслідок цього гальмується завершення робіт на вуличних мережах, яких на сьогодні прокладено 39 км. При тому, що за проектом передбачено 40,5.
Люди вагаються. Дехто вже зневірився в тому, що до їхніх будинків таки підведуть газ. Не додають оптимізму й виступи деяких політиків, коли селян привчають до думки й далі жити без газу, обігріваючи оселі альтернативними видами палива. Проте, голова спілки з газифікації, звертаючись через газету до односельчан, переконував: потрібно якомога швидше зібрати гроші, аби встигнути завершити будівельно-монтажні роботи до настання холодів. Тим більше, що районна влада нині запевняє про фінансову підтримку в реалізації цього проекту.
— Якщо громада хоче користуватися природним газом, то гроші на добудову вуличних мереж рано чи пізно треба буде здати. Щоб не згаяти час, доки погодні умови сприяють проведенню робіт, краще з цим не затягувати, — підкреслив Олексій Олейніков.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА