ДО ВІДОМА ЗАБУДОВНИКІВ!!!

З 15 жовтня 2009 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 09.09.2009 р. №1035 «Про затвердження Тимчасового порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт».
Забудовники міста Новограда-Волинського, які здійснили будівництво у період з 5 серпня 1992 року по 1 січня 2008 року без дозволу на виконання будівельних робіт (дозволу інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю), мають право звернутися в управління містобудування та архітектури Новоград-Волинської міської ради (каб. №30 тел. 5-51-07) для отримання довідки про погодження прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію. Надалі з цією довідкою забудовник звертається в Новоград-Волинський сектор інспекції ДАБК у Житомирській області (вул.Пушкіна, №8-а, тел. 2-01-76) з метою здачі в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкта і отримання сертифіката відповідності будівель державним будівельним нормам.
При зверненні в управління містобудування та архітектури Новоград-Волинської міської ради для отримання довідки про погодження прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію мати копії таких документів:

  1. Рішення виконавчого комітету міської ради про дозвіл на будівництво;

  2. Дозвільні документи (при наявності);

  3. Документ, що засвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, на якій розташована приватна будівля;

  4. Технічний паспорт приватної будівлі, виданий бюро технічної інвентаризації;

  5. Копія паспорта громадянина.


Окрім того, з питання здачі в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт до 5 серпня 1992 року, необхідно звертатися в бюро технічної інвентаризації (вул.Соборності, 13, тел. 2-00-24; 2-03-95).
Б.ПОДСАДНИЙ, начальник управління містобудування та архітектури міської ради