МАЙЖЕ ВСІ МЕДАЛІ ПОЇХАЛИ В НОВОГРАД

На відкритій першості житомирської дитячо-юнацької спортивної школи з греко-римської боротьби, що відбулася цими днями в обласному центрі, 29 новоград-волинських юнаків здобули призові місця. А всього з Новограда на ці змагання їздило 36 борців. По іншому, як відмінним, результат і не назвеш.
Як зазначають місцеві тренери, потужних виступів вихованців новоград-волинської школи греко-римської боротьби на рівні області починають всерйоз побоюватися. Чим ще тоді пояснити той факт, що в цьому році спортивні чиновники не включили греко-римську боротьбу до програми обласної спартакіади школярів. До слова, десять років поспіль звягельські борці вигравали змагання в рамках цієї спартакіади.
Що ж до звітного турніру, то на ньому помітну конкуренцію новоград-волинцям склали хіба що окремі спортсмени з Житомира. Але в підсумку більшу кількість призових місць виборола команда з берегів Случі.
Чемпіонами турніру стали Андрій Гузик (ЗОШ №6), Олександр Ващенко (ЗОШ №2), Богдан Денисюк (ЗОШ №2), Олександр Федотов (колегіум), Павло Мамінчук (ЗОШ №6), Сергій Кабико (колегіум), Віталій Білоус (ЗОШ №9), Микола Гончарук (ЗОШ №6), Ярослав Демчук (ЗОШ №6), Сергій Пукас (промислово-економічний технікум), Ігор Левченко (профліцей) і Віталій Лукащук (студент Житомирського національного агроекологічного університету). До речі, Віталій Лукащук виконав норматив на звання майстра спорту з греко-римської боротьби. З чим ми його й вітаємо.
Другі місця у своїх вікових групах і вагових категоріях вибороли Владислав Коломійчук (ЗОШ №6), Денис Тарасюк (ЗОШ №9), Дмитро Антипчук (ЗОШ №2), Віталій Медведок (ЗОШ №8), Віталій Євпак (ЗОШ №2), Максим Адамчук (ЗОШ №2), Максим Кравченко і Євген Білецький (профліцей).
Треті місця посіли Владислав Миколайчук (ЗОШ №6), Сергій Власюк (ЗОШ №3), Микола Стаховський (ЗОШ №3), Артур Матвійчук (ЗОШ №6), Сергій Заліський (колегіум), Дмитро Сахнюк (ЗОШ №6), Богдан Коломійчук (ЗОШ №6), Дмитро Люшненко (ЗОШ №6) і Роман Романчук (гімназія).
Всього у турнірі взяли участь близько півтораста юних борців греко-римського стилю. Крім вищезгаданих, були команди з Житомирського району, Андрушівки, Чуднова, Черняхова і Олевська. Змагання проводилися серед спортсменів трьох вікових груп: 1990-93, 1994-95 років народження і молодших.
Олег БРЮХАНОВ