ШАХОВІ ПРОТИСТОЯННЯ

Постійним місцем проведення обласних турнірів з шахів за програмою спартакіади школярів стала база ДЮСШ №1 м.Житомир. Ось і цього разу 18 команд з усіх міст та районів Житомирщини зібралися в цьому шаховому центрі, щоб визначити рівень підготовленості юних спортсменів. До складу кожної з команд заявилося 2 юнаки і 1 дівчина, тож результати кожного з членів команди додавалися до загальної скарбнички очок. Збірну міста Новограда-Волинського було сформовано на базі відділення шахів міської ДЮСШ під орудою тренера М.В.Малиновського.
Про перебіг подій розповідає наставник команди. «У перший ігровий день було проведено чотири тури, мої підопічні, використавши увесь свій потенціал, зіграли досить вдало, знаходячись разом з житомирською збірною на чолі турнірної таблиці. У другий ігровий день нас очікувала гра саме з основними суперниками, в якій ми, на жаль, поступилися з рахунком 1:2, однак ця невдача суттєво не вплинула на психологічний стан збірників, які надалі, продемонструвавши досить змістовну гру, переграли усіх наступних суперників, що в підсумку вивело збірну нашого міста на другий рядок турнірної таблиці. Мої підопічні у порівнянні з минулорічною спартакіадою зробили два кроки вперед. А переможцями, в черговий раз, стали господарі змагань.
Третє місце — в активі любителів шахів з м.Малин. Найвдаліше у складі збірної виступила наймолодша за віком серед усіх суперниць Оксана Ткачук, в активі якої 6,5 очок із семи можливих. Цей результат дозволив шахістці стати кандидатом до обласної збірної, у складі якої наша землячка виступатиме на всеукраїнському рівні».
Шахова збірна Новоград-Волинського району, котра була сформована на базі переможців районних змагань з Червоновольської ЗОШ, у підсумку зайняла 8 місце.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ