ПОЩАСТИЛО ПОЗНАЙОМИТИСЯ З АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ

ПОЩАСТИЛО ПОЗНАЙОМИТИСЯ З АБСОЛЮТНИМ ЧЕМПІОНОМ

\"ПОЩАСТИЛОУчастю у Міжнародному турнірі «UNIONCUP», що про­йшов у Львові в перші дні грудня, завершили змагальницький календар поточного року вихованці новоград-волинського клубу карате-до «Січ».
Додатковий привід із гарним настроєм зустріти прийдешні свята має Анастасія Ванжура, котра вже звично впевнено й беззаперечно досягла на змаганнях максимальних висот. У Насті — два перших місця: як серед однолітків, так і в старшій віковій групі.
— Підбір учасників був неймовірно серйозним, — дає оцінку турніру й виступу на ньому своїх підопічних молодий тренер Вадим Рибачок. — Суттєвий плюс у тому, що багато з наших спортсменів провели по п’ять-шість поєдинків, котрі завершили перемогами. Однак через те, що в кожній категорії було по два-три десятки учасників, пробитися у призери змогли не всі.
Як приклад, Вадим Рибачок називає шість програних фіналів. З одного боку — це віце-чемпіони змагань, що, без сумніву, почесно.
З іншого — шість втрачених нагод піднятися на найвищу сходинку п’єдесталу.
— Це — наші потенційні переможці. Йдеться про Івана Дворського (8 років), Антона Сергійчука (10 років), Ольгу Павлову (13 років), Дмитра Корнійчука (14 років), Анатолія Овсяннікова (15 років) та Сніжану Кубицьку (16 років). Кожен із них гарно пройшов турнір, але у вирішальному поєдинку чогось не вистачило. Тут нам, тренерам, є над чим працювати, — констатував Рибачок.
\"ПОЩАСТИЛОЩе двоє спортсменів звягельського клубу — В’ячеслав Лавренюк і Наталія Ворончук — стали бронзовими призерами змагань.
Звітний «UNIONCUP» ­залишився у пам’яті спортсменів і тренерів не тільки значною кількістю здобутих призових місць, а й високим рівнем організації. Можна навіть сказати — режисури.
— Було дуже класно. Всі фінали проводилися під акомпанемент світлових і звукових ефектів. Із вирішальних боїв організатори зробили щось, на кшталт, шоу. Словом, є що згадати. До того ж, гостем турніру був абсолютний чемпіон світу з карате, азербайджанець Рафаель Агаєв, котрий напередодні, у Львові, захистив звання чемпіона, — розповідає Вадим Рибачок.
За оцінками спортивних фахівців, «UNIONCUP» є одним із найпрестижніших турнірів з карате, що проходять в Україні. На підтвердження — цьогоріч його учасниками стали 460 спортсменів, представників восьми європейських країн.
Олег БРЮХАНОВ