НАШІ АРТИСТИ ЗБИРАЮТЬСЯ НА ГОЛОВНИЙ КОНЦЕРТ РОКУ

НОВОГРАД ОБІЦЯЄ ВИБУХНУТИ КРЕАТИВОМ НА ЗВІТІ У ЖИТОМИРІ
Творчі звіти міст і районів — це вже гарна традиція. Як каже директор Палацу культури Ірина Антипчук: «...підсумком роботи пекаря є хліб, а підсумком досягнень галузі культури — звітні концерти». Ось чому до звітів, започаткованих ще екс-президентом Віктором Ющенком і покликаних презентувати кращі надбання сучасної української культури, кожен регіон підходить відповідально і натхненно — аби здобути найкращі оцінки від професійного журі. До його складу, до речі, входять народні артисти та заслужені працівники культури України. Як свідчить практика, на виступах, що проходять в обласному музично-драматичному театрі ім.І.Кочерги, Новоград традиційно є фаворитом журі. Розмаїття наших місцевих талантів, на тлі інших поліських культурних центрів, помічають, визнають і захоплюються.
20-та річниця незалежності України — тема усіх творчих звітів. У Новограді-Волинському, як розповіла режисер Ірина Панасюк, для головного концерту року зібрали найкращих виконавців та відомі колективи. Лейтмотивом нашого звіту стане тема любові до рідного міста, в якій тісно сплелися самобутня минувшина і колоритна сучасність. На глядачів чекатиме виставка-презентація Новограда — з виробів народних умільців, експонатів Краєзнавчого музею, Музею льонарства, видань про місто та його визначних городян, робіт учнів та вчителів художньої школи тощо.
Цьогоріч Житомир має відвідати найбільша кількість звягельських аматорів — 400 чоловік: колективи Палацу культури, музичної школи, хореографічні ансамблі та виконавці із сольними номерами. «Взяти» журі обіцяють різножанровим репертуаром, креативним оформленням сцени та спецефектами, котрі досі ніхто з полісян не використовував. Концертну програму цього разу надрукували у спеціальному буклеті, а банер на приміщенні облтеатру сповіщатиме про дату проведення звіту (4 травня), котрий чекають колишні новоград-волинці (нині житомиряни) і залюбки відвідують студенти.
Звісно, не показати підготовлений концерт улюбленим городянам, місцеві артисти не можуть, тому спеціально для них 28 квітня, о 18 годині, у міському Палаці культури також відбудеться звіт. Окрім того, що він стане генеральною репетицією перед головним виступом, організатори планують зібрати кошти на поїздку у Житомир. Адже потужна творча делегація потребує чималих матеріальних затрат на дорогу. Тож, якщо ви бажаєте підтримати місто і насолодитися підсумковим концертом, — купуйте квитки (символічна ціна — 10 гривень) і вболівайте за наших аматорів, котрі презентуватимуть невдовзі творче обличчя Звягеля.
Юлія КЛИМЧУК