СЕРЕД ХРЕЩЕНИКІВ — СОТА, СЕРЕД ВОКАЛІСТІВ — ПЕРША

СЕРЕД ХРЕЩЕНИКІВ — СОТА, СЕРЕД ВОКАЛІСТІВ — ПЕРША

\"СЕРЕДДІАНА ГЕОРГІЄВА — ПЕРЕМОЖНИЦЯ МІЖНАРОДНОГО КОНКУРСУ «ЗОЛОТИЙ МАЯК»
Саме хрещений Андрій Газаров (відомий у місті не лише як бізнесмен, а й неймовірною кількістю хрещеників, число яких давно перевалило за сотню), запропонував Діані взяти участь у фестивалі-конкурсі естрадного та фольклорного мистецтва, що пройшов 14 і 15 травня у столиці. Вагатися було ніколи — за два дні зібралися, одну з двох пісень, котрі й забезпечили звягельчанці Діані Георгієвій перемогу, — вчили у дорозі…
— Діано, у Новограді тебе знають, адже ти — постійна учасниця усіх концертів. Крім того, маєш багато перемог у пісенних конкурсах: «Сонячне коло», «Червона калина», «Казкові мелодії» тощо. А чи були вже у твоєму активі перемоги міжнародного рівня, як ця?
— Ні, це перша. Чесно кажучи, не сподівалася — конкурс відбувався у столиці, багато талановитих вокалістів з різних областей України були його учасниками. Оцінювали нас викладачі вузів із вокалу, відомі діячі мистецтв і зірки естради СНД та зарубіжжя. До уваги брали манеру та рівень виконання, артистизм, сценічний вигляд. Понад сто конкурсантів стали учасниками цього масштабного конкурсу, у моїй віковій категорії змагалися півсотні вокалістів…
— Кому завдячуєш перемогами та здобутками?
— Найперше — своїй мамі. Це вона привела мене у світ музики і невтомно супроводжує по ньому, надихає, допомагає розвиватися. Вдячна першому викладачеві Валентині Підкаурі, педагогу Інні Володимирівні Ковшевній. І, звісно, нинішньому керівникові — Олені Білявській, заступнику директора музичної школи, яку я торік закінчила з відзнакою. Я стала першою вокалісткою у Олени Домініківни, вона вклала у мене свою душу, поділилася надзвичайно цінними для мене знаннями. У конкурсі всеукраїнського рівня «Зорецвіт» я отримала диплом за номер в оранжуванні саме Олени Білявської, у номінації «Найкраще виконання пісні композитора-земляка».
— На кастингу талантів від каналу СТБ, що відбувся 27 травня, ваш дует з Миколою Борсученком посів друге місце у трійці переможців.
— Перший наш дует відбувся на випускному музичної школи, мені було тоді 5 років, Миколі — сім. З тих пір ми часто виступаємо разом, він мене завжди підтримує. Микола зараз навчається у Житомирі, в музичному училищі, куди я теж планую невдовзі вступити. Нашим найяскравішим номером вважаю пісню «Я живу для тебе» з відомого мюзиклу «Призрак оперы». Ефектності йому додає танцювальний супровід ансамблю естрадного танцю «Модерн».
— За обдарованість та активність у житті міста тебе двічі нагороджували путівками до міжнародного табору «Артек». Які враження привезла звідти?
— Мені пощастило побувати в «Артеку» у різні сезони: взимку та навесні. Не здивую нікого, якщо скажу, що там надзвичайно весела та комфортна атмосфера. Привезла звідти нові знайомства та пісенні перемоги.
— Знаю, що ти мрієш стати співачкою. Який жанр обереш: естрадний, оперний чи якийсь інший?
— Мене змалку мама привчала до хорошої музики, люблю джаз. В якому жанрі себе бачу — ще не визначилася. Мій кумир — Крістіна Агілєра, подобається її оригінальна манера виконання.
— В яких цікавих конкурсах ти хотіла би ще взяти участь?
— Мрію потрапити на відбір дитячого «Євробачення» або на «Нову хвилю». Із хрещеним цю тему обговорювали, він є спонсором усіх моїх поїздок, за що дуже вдячна йому та його сім’ї. Вірю, що цей задум нам таки вдасться здійснити.
— Ну що ж, нових перемог тобі, Діано!
— Дякую. Намагатимуся не підвести!
Розмовляла Юлія КЛИМЧУК