ХРОНІКА 35/2011

ВРЯТУВАЛИ ДІВЧИНКУ ВІД КАЛІЦТВА
Лікарі відділення травматології Житомирської обласної дитячої лікарні провели надскладу операцію і пришили назад ногу Маші Подорожній — дівчинці, котру збив водій на престижному авто.
Пошкодження були жахливі — гомілка і ступня трималися на шкірному і м’язевому лоскуті. Також були пошкоджені магістральні судини, м’язи, великогомілкова і малогомілкова кістки. За словами лікарів, кінцівка фактично була відірвана.
Першу допомогу дівчинці надали перехожі. Водій навіть не вийшов із свого авто.
Маша втратила багато крові, і, коли її привезли до лікарні, — її нога вже посиніла і була холодною, пульс не спостерігався.
Тепер дівчинка проходитиме реабілітацію і, за прогнозами лікарів, вже за рік зможе більш-менш повноцінно ходити.
За фактом ДТП порушено кримінальну справу. Водієві доведеться відповідати за те, що скалічив дитину та не надав допомогу потерпілій.
КРИМІНАЛЬНА СПРАВА ЗА НЕЗАКОННЕ ВИКОРИСТАННЯ КОШТІВ
На Житомирщині працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили службових осіб одного з комунальних підприємств Житомирського району. Як повідомляють правоохоронці, вони не перераховували кошти, отримані від споживачів за користування тепловою енергією. Гроші комунальники використовували на потреби підприємства, чим завдали збитків Національній акціонерній компанії на загальну суму 2 мільйони гривень. Органами прокуратури вже порушено кримінальну справу, всі обставини якої має з’ясувати досудове слідство.
ІЗ КВАРТИРИ ВИНЕСЛИ ЮВЕЛІРНІ ВИРОБИ НА 7 ТИСЯЧ ГРИВЕНЬ
У Житомирській області упродовж минулих вихідних зареєстровано 33 злочини. 21 з них працівники міліції вже розкрили. Серед них — 11 крадіжок чужого майна. У порушенні закону підозрюються 24 особи.
27 серпня із квартири 22-річного жителя Овруча невідомий викрав ювелірні вироби із золота та срібла. Загальна сума збитку становить 7 тис. 100 гривень. Дільничні інспектори міліції встановили, що крадіжку скоїв 23-річний місцевий житель, розшук якого триває.
Цього ж дня, у Володарську-Волинському із квартири 58-річного чоловіка невідома жінка поцупила банківську картку, із якої в подальшому було знято гроші в сумі 1 тисяча 700 гривень. Крадійка перебуває у розшуку.
ПОДАТКІВЦІ ВИКРИЛИ ПІДПІЛЬНЕ ВИРОБНИЦТВО
Податкові міліціонери Житомирщини виявили та нейтралізували підпільне виробництво сирного продукту. В антисанітарних умовах та без будь-яких дозвільних документів сир виготовлявся в одному із сіл Житомирського району. Спритні підприємці налагодили збут продукції не лише у мережі магазинів обласного центру, а й у столиці. Вартість вилученого устаткування податківці оцінюють у суму понад 100 тисяч гривень. Щодо готової продукції, то її придатність до вживання визначатиме відповідна експертиза.
У ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ КОЖЕН ДРУГИЙ ЗЛОЧИН — ПОВ’ЯЗАНИЙ ІЗ ЗЕМЛЕЮ
На Житомирщині майже кожний другий злочин, пов’язаний з корупційними діяннями, стосується шахрайств у земельній сфері. На цьому наголошує прокурор області Микола Франтовський. Крім виявлення та розслідування фактів корупції на Житомирщині, прокурор області вважає за необхідне і відшкодування збитків. У свою чергу відзначимо, що у прокуратурі області з першого липня створений новий підрозділ, якому підпорядковані всі питання, пов’язані з протидією корупції в нашому регіоні.
НЕПОВНОЛІТНІ ОБІКРАЛИ МАГАЗИН
Нещодавно працівники міліції Коростеня затримали чотирьох неповнолітніх жителів району, котрі обгрунтовано підозрюються у скоєнні крадіжки. Підлітки викрали продовольчі товари та спиртні напої із приміщення магазину, що розташований в одному із сіл району. Загальна сума збитку становить майже 2 тисячі гривень.
БОРОТЬБА З ВИПЛАТОЮ ЗАРПЛАТИ У «КОНВЕРТАХ»
У Житомирському районі в ході перевірки 8 підприємців було виявлено 4 факти неоподаткування доходів найманих осіб та 12 випадків неоформлення трудових відносин. Результат порушення податкового законодавства — нарахування понад 14 тисяч гривень штрафних санкцій. Також податківці району залучили до оформлення 12 громадян. Митарі вкотре нагадують, що виплата зарплати у «конвертах» позбавляє найманих працівників не лише всіх соціальних гарантій, а й у майбутньому — гідної пенсії.
«МАК-2011»
Операцію під такою назвою проводять на Житомирщині правоохоронці. Крім виявлення незаконних посівів нарковмісних культур, міліціонери також проводять профілактичну роботу серед населення. За словами начальника обласного відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Віталія Прокопенка, на сьогодні в області виявлено 126 незаконних посівів снодійного маку і 33 — конопель. У ході проведення операції було порушено 88 кримінальних справ та складено 18 протоколів про адміністративні порушення. Нагадаємо, що згідно з діючим законодавством, за незаконне вирощування наркотичних речовин громадяни караються штрафом, арештом або обмеженням волі на строк до трьох років.