«КОРОЛЕВА КАРПАТ» — ЗВЯГЕЛЬЧАНКА!

Виступ на першому всеукраїнському турнірі з карате-до під назвою «Король Карпат — 2008» новоград-волинська команда клубу «Січ» може записати собі в актив. На змаганнях, що відбулися 25-26 жовтня у місті Мукачеве (Закарпатська область), клуб «Січ» представляли шість спортсменів. Усі повернулися додому з медалями.
Звання «Королева Карпат-2008» або «Краща спортсменка турніру» здобула Анастасія Ванжура — дівчина досягла впевнених перемог у двох категоріях (серед однолітків і старших). Особливо запеклим для тринадцятирічної звягельчанки виявився фінальний бій у старшій категорії, в якому довелося протистояти п’ятнадцятирічній суперниці з Одеси. Природно, що одеситка аж ніяк не хотіла поступатися молодшій учасниці, навіть вдалася до нечесної боротьби. Втім, і такі дії з боку опонентки не завадили Анастасії Ванжурі вийти з цього двобою переможницею.
Потужно виступив Дмитро Корнійчук. Він також виявився сильнішим як серед своїх ровесників, так і в компанії на рік-два доросліших.
Ще одна медаль за перше місце у Ольги Бармак, яка, за словами тренера Петра Корнійчука, з кожними наступними змаганнями підвищує свій рівень, дедалі впевненіше проводить відповідальні двобої.
Владислав Гаврилюк, один із наймолодших бійців команди (якраз на час участі в турнірі Владу виповнилося десять років, з чим ми його й вітаємо), здобув два третіх місця. Як зазначив тренер, юному спортсмену дещо не вистачило зосередженості у вирішальний момент. Можливо, далася взнаки втома, накопичена під час попередніх змагань.
На своєму високому рівні виступив Артем Кухарчук. Його доробок — «срібло» й «бронза» у двох категоріях.
І нарешті — про дебютанта. У такій ролі цього разу побував Віталій Лущан, для якого ця участь на такого рівня змаганнях стала першою. «Третє місце як для дебюту — доволі вдалий підсумок», — наголосив головний тренер клубу.
Петро Корнійчук відзначив високий організаційний рівень змагань, гарні умови, створені для спортсменів і тренерів гостьових команд. Для переможців у категоріях 11 і більше років були передбачені пристойні грошові премії. Таким чином по 500 гривень за перші місця отримали Анастасія Ванжура і Дмитро Корнійчук.
Отож, загальний здобуток клубу «Січ» на турнірі — 10 медалей, з яких 5 — найвищої проби. Цього вистачило новоград-волинцям на підсумкове третє місце з-поміж 15 команд.
Олег БРЮХАНОВ