ЗВЕРНЕННЯ ДО БАТЬКІВ

Державна інспекція техногенної безпеки України вкрай стурбована ситуацією, що склалася з травмуванням та загибеллю дітей на пожежах.
За статистикою, за один лише січень у 2012 році в країні виникло більше 4 тисяч пожеж, під час яких загинуло 13 дітей, 16 отримали травми та опіки. Легковажне поводження малечі з вогнем, газом, незнання елементарних правил безпечної поведінки — першопричини сумних та трагічних наслідків. І виною цьому — батьківський недогляд.
Одна з жахливих за своїми наслідками трагедій сталася вранці 13 лютого цього року в с.Кінецьпіль Первомайського району Миколаївської області, де в приватному житловому будинку виникла пожежа, внаслідок якої загинуло 7 (!) дітей від отруєння продуктами горіння. Вогнем також пошкоджено підлогу та перекриття будинку на площі 50 кв.м., пошкоджено домашнє майно. Причина та розмір матеріальних збитків від пожежі встановлюються.
Складна ситуація з пожежами та загибеллю людей на них і в Житомирській області. Станом на 13.02.12 на території області виникло 354 пожежі, що удвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року. На пожежах загинуло 32 особи, серед яких — 5 дітей.
Шановні батьки! Не залишайте дітей без нагляду!
Дбайте про їх безпеку, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Виховуйте у дітей навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками. Виділіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми. Пам'ятайте, ці хвилини вимірюватимуться ціною життя.
Новоград-Волинський районний відділ Управління Держтехногенбезпеки у Житомирській області