СПИРТ НА ТЕРИТОРІЇ ТЮРМИ КОШТУЄ 1700 ГРИВЕНЬ… ШТРАФУ

Нещодавно працівники відділу боротьби з корупцією УБОЗ УМВС України в Житомирській області виявили та задокументували адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.172-2 (Порушення обмежень щодо використання службового становища) Кодексу України про адміністративні правопорушення, вчинене одним з оперуповноважених оперативного відділу Житомирської установи виконання покарань.
Наприкінці липня до одного з оперуповноважених установи виконання покарань, на якого покладено обов'язки проводити профілактичні заходи зі встановлення та перекриття каналів надходження в зону, що охороняється, заборонених предметів та речовин, звернувся 38-річний житель обласного центру із проханням посприяти у передачі одному із заарештованих пакунку. Як з’ясувалось, у ньому було півтора літра спирту. Вартість такої послуги службовець оцінив у 150 гривень, які чоловік йому й вручив.
Однак, безпосередньо під час реалізації плану пронесення рідини на територію установи оперуповноважений був затриманий працівниками УБОЗ УМВС України в Житомирській області.
Як повідомив начальник цього підрозділу Ігор Заєць, Законом України «Про засади запобігання і протидії корупції» такі дії службовця трактуються як отримання, без законних на те підстав, неправомірної вигоди, а тому виявлене адміністративне правопорушення було задокументовано, та відповідний протокол направлений до Богунського районного суду м.Житомир.
Наразі він розглянутий, а відповідальність за вчинення корупційного діяння розділили обоє його учасників: і працівник установи, і прохач. Правопорушників покарано накладенням штрафу в сумі 850 грн. кожному, з конфіскацією незаконно одержаної службовцем неправомірної вигоди.
Крім цього, працівника держустанови звільнено з роботи.
УБОЗ УМВС України в Житомирській області