ПЕРШОГО ВЕРЕСНЯ У НОВОГРАДІ ВИБУХНУВ РЕЙСОВИЙ АВТОБУС

ПЕРШОГО ВЕРЕСНЯ У НОВОГРАДІ ВИБУХНУВ РЕЙСОВИЙ АВТОБУС

Потужний вибух, що пролунав минулої суботи, не на жарт переполохав жителів центральної частини Новограда-Волинського. Багато хто, як потім розповідали, одразу збагнув, що причиною став газ. І не помилилися. Приблизно опів на одинадцяту вибухнув один із балонів газобалонного устаткування на автобусі марки «ЛАЗ», що був припаркований на вулиці Лесі Українки, біля приміщення меблевої фабрики. За дивовижним збігом обставин ця надзвичайна подія минулася без жертв і людського травматизму.
Автобус стояв порожнім, біля нього на момент вибуху ніхто не проходив і не проїжджав, так само нікого не було на шляху небезпечних уламків скла, що полетіли в цех меблевої фабрики через вибите вікно. Розмовляючи про цю подію, у людей волосся ставало дибки, коли вони уявляли, чим би все могло закінчитися, якби цей автобус на декілька хвилин раніше відправився у рейс, адже табличка свідчила, що він мав курсувати за маршрутом «Новоград-Волинський — Немильня»…
Добряче перенервували батьки і діти, які були на першовересневій лінійці у другій школі. Лише уявіть: сила вибуху виявилася такою, що металевий уламок розірваного балона, за свідченнями очевидців, перелетів через п’ятиповерхівку і впав неподалік від шкільного подвір’я. Люди згодом казали, що шипіння газу, який виходив із уцілілих балонів, було чутно аж у міському Парку відпочинку.
На місце пригоди одразу примчали медики «швидкої» і рятувальники пожежного підрозділу. На щастя, роботи для них не було. Як вже згадувалося, обійшлося без жертв і поранених та без пожежі. Верх автобуса після вибуху нагадував відкриту консервну бляшанку, дорога і тротуари були усіяні уламками скла і металу. Працівники ДАІ перекрили проїжджу частину вулиці, і до роботи взялися слідчі. Щоправда, дивним видався той факт, що місце події не обгородили спеціальною стрічкою, і зусібіч зібралися десятки зівак, яким кортіло на власні очі подивитися, що ж тут сталося. При цьому, доки в балонах ще знаходився газ, ймовірність повторного вибуху була не виключена.
«Ліцензія, страховка — все є», — був збентежений і небагатослівний власник автобуса, який прибув на місце події. А детально розібратися у причинах того, що сталося, мають слідчі. Вочевидь, не зайвим буде влаштувати перевірку решти старих автобусів, переобладнаних із бензину на газ, що все ще обслуговують міські й районні маршрути.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА