Важкоатлети — з харківськими медалями!

Важкоатлети — з харківськими медалями!

Молоді новоград-волинські важкоатлети знову гідно представили Житомирщину — цього разу на відкритому чемпіонаті Харківської області серед юнаків до 17 років, що відбувся з 15 по 17 лютого у Харкові. Вже стало традицією, що команду нашої області на всеукраїнських змаганнях комплектують винятково зі звягельчан. Так було й цього разу — до Харкова вирушили Максим Лавренюк, Олег Ніколаєнко, Тарас Лавренюк (всі — гімназія ім.Лесі Українки), Костянтин Невмержицький, Денис Юрін, Олег Мусієв та Олександр Плохотюк (всі — ЗОШ №8).
Друге місце у ваговій категорії 50 кг здобув Олег Ніколаєнко, сумарний результат котрого лише одним кілограмом не дотягнув до сотні. Бронзовим призером змагань став Денис Юрін (категорія 38 кг), який осилив у сумі 69 кг.
«Вважаю, що вибороти дві медалі на таких змаганнях — достойний результат. Я свідомо взяв на турнір хлопців віком від 9 до 13 років, щоб вони набирались досвіду. Наші діти змагались на одному помості з майстрами спорту та збірниками України. А вже 30 березня Новоград-Волинський прийматиме чемпіонат Житомирської області серед юнаків та дівчат віком до 15 років. Маю надію, що, про­йшовши такі турніри, на цьому чемпіонаті нашим важкоатлетам рівних не буде. А далі — участь у чемпіонаті України. Спочатку серед спортсменів вікової групи до 13 років, а потім — і до 15. Власне, тільки на чемпіонатах України можна об’єктивно оцінити рівень готовності спортсменів, тож будемо ставити максимальні завдання», — прокоментував успіхи своїх вихованців тренер-викладач, президент обласної федерації важкої атлетики Валерій Постіженко.
Олег БРЮХАНОВ