Дівчата-легкоатлетки збирають врожай призових місць

Дівчата-легкоатлетки збирають врожай призових місць

Не маючи представників у старшій віковій групі, команда з Новограда-Волинського опинилася на сьомому місці з-поміж тринадцяти команд на чемпіонаті області з легкої атлетики, що проходив у Житомирі. Водночас в індивідуальному заліку наші спортсменки показали гарні результати — практично кожен із команди добув залікові бали, які нараховувалися за місця, вищі восьмого.
«У змаганнях брали участь легкоатлети 1994-95 років народження, а також 1996-го та молодші. Ми не були представлені юніорами, а залік проводився загальний», — пояснює тренер-викладач відділення легкої атлетики ДЮКФП Олександр УНІВЕРСАЛ.
Найбільше балів до командної скарбнички здобула студентка економіко-гуманітарного коледжу Марія Вальоса, котра тричі підіймалася на п’єдестал пошани. В її активі — друге місце у потрійному стрибку, третє — у змаганнях зі стрибків у довжину, друге — в естафеті 4 по 100 м (разом із Марією цього успіху досягли Тетяна Обухова, Анастасія Бойко та Юлія Заінчковська). Крім цього, Марія фінішувала п’ятою на дистанції 100 метрів і шостою — в забігу на 200 метрів. Відзначимо, що у фіналі на стометрівці із восьми учасниць троє були з Новограда-Волинського.
Добре попрацювали на команду Анастасія Ковальковська (третє місце в бігу на 1500 м, четверте — на 800 м) і Тетяна Обухова (третє місце у стрибках у довжину, п’яте — на дистанції 200 м, сьоме — на стометрівці).
Друге місце у змаганнях зі штовхання ядра здобула Галина Голуб. Сьомою в бігу на 400 м стала Юлія Заінчковська, восьмою на дистанції 100 м — Анастасія Бойко.
Єдиний юнак у команді залікових балів не здобув і поїхав додому ще після першого дня змагань. А призова командна трійка сформувалася наступним чином: перше місце — Житомир, друге — Бердичів, третє — Баранівка.
Олег БРЮХАНОВ