Влада хоче випередити буревій

Влада хоче випередити буревій

Щодня з острахом поглядають на цей сухий в’яз жителі навколишніх будинків, що по вулиці Дружби. Адже ніхто не береться прогнозувати, чи встоїть цей велетень під натиском можливого буревію. В управлінні житлово-комунального господарства міської ради наявність проблеми не заперечують. Начальник управління Василь ЛЕНЬ повідомив «Звягелю», що на цьому тижні відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій, де обговорили питання щодо потенційно небезпечних дерев. Додатково виділено 10 тисяч гривень на їх зрізання.
«Цієї суми має вистачити на ліквідацію 6-7 аварійних дерев, адже вартість робіт складає 1200-1500 гривень, у залежності від діаметра стовбуру. На сьогодні в переліку першочергових об’єктів значаться два дерева по вулиці Червоноармійській, липа по вулиці Соборності, а також згаданий вами в’яз по вулиці Дружби», — запевнив Василь Олексійович.
У цьому році на зрізання дерев у місті вже витрачено 15 тисяч гривень. Додаткові кошти виділено з метою упередження можливих надзвичайних ситуацій, на кшталт тієї, що сталася цими днями в Одесі. Втім, аварійних дерев, зокрема й на тій же вулиці Дружби, залишається значно більше, аніж можна осилити в межах зазначеної суми.
Олег БРЮХАНОВ