Літня оздоровча кампанія — для вихованців ДЮСШ

Літня оздоровча кампанія — для вихованців ДЮСШ

У №23 газети «Звягель» було надруковано статтю «Як безкоштовно та безпечно відправити дитину до табору відпочинку». На прикладі Новоград-Волинської спортивної школи розповім читачам, як питання щодо безкоштовного оздоровлення дітей вирішує колектив школи.
У с.Березино Житомирського району діє спортивний табір «Олімпієць». Минулого літа я вже відправляв туди на оздоровлення вихованців відділення важкої атлетики, кожного тижня відвідував їх, щоб прослідкувати, як почуваються діти. Власником табору є Житомирська обласна рада та спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву, де за зміну можуть оздоровитись до 60 дітей.
Зміна тривала 21 день, від­по­чинок супроводжувався повноцінним п’ятиразовим харчуванням, цікавою програмою організації дозвілля вихованців — працювали різноманітні гуртки та спортивні секції. Діти були максимально залучені до культурно-масової роботи. Але найголовніше, що все це для батьків було безкоштовно, хоча вартість путівки складала 2208 грн.
Про все побачене у таборі я розповів колективу спортивної школи. І ми вирішили влітку ­цього року таким чином оздоровити максимальну кількість дітей, які займаються в різних відділеннях Новоград-Волинської ДЮСШ. Не гаючи часу, з метою реалізації завдань та соціальних ініціатив Президента України щодо належної організації літнього відпочинку дітей, директор ДЮСШ В.П.Єрмаков провів нараду тренерів, де озвучив принципову позицію: взяти участь в організації якісного і безпечного оздоровлення та відпочинку вихованців школи в спортивному таборі «Олімпієць».
У свою чергу ми, тренери-викладачі, за короткий час, разом із батьками, завучем ДЮСШ О.В.Скідан, оформили належні документи і безкоштовно відправили 7 червня на І зміну до ДОЗ «Олімпієць» 26 вихованців разом із вихователем. Найбільшу кількість дітей представляє відділення важкої атлетики — 18 чоловік. Решта — з відділень настільного тенісу, шахів та шашок. Також готуємо документи для оздоровлення в цьому таборі дітей у ІІ, ІІІ та ІV зміни.
В.ПОСТІЖЕНКО, президент федерації важкої атлетики області, тренер-викладач ДЮСШ