Фіаско у Коростені

У першому півфінальному матчі кубку Житомирської області з футболу «Авангард» зазнав нищівної поразки від ФК «Коростень» — 6:0.
Аналізувати гру після такого рахунку практично немає сенсу, адже результат говорить сам за себе. На думку вболівальників, цей розгром став наслідком незрозумілої політики клубу, керівництво якого не втримало групу провідних гравців, а тепер кістяк команди грає практично без замін. Можливо, хлопці просто втомилися, адже доводиться грати по два матчі на тиждень, причому волею календаря більшість ігор «Авангард» останнім часом проводить на виїзді.
Сподіваємося, що в матчі-відповіді на домашньому стадіоні гравці «Авангарду» знайдуть у собі мужність і доведуть, що ця болюча поразка — випадковість. Звісно, що за таких умов мова про вихід до фіналу не йде, але бодай на мінімальну компенсацію вболівальники таки заслужили. Пригадайте хоча б кваліфікацію до групового етапу Ліги Європи-2009, коли полтавська «Ворскла» у першому матчі поступилася португальській «Бенфіці» — 0:4, проте вдома перемогла — 2:1.
У другому півфіналі городницьке «Полісся» взяло гору з рахунком 3:2 на виїзді над ФК «Бердичів». Тож бодай одна команда з Новоград-Волинського району має гарні шанси зіграти у фіналі, який, до речі, заплановано провести саме в Городниці. Цікаво, що фінальна пара може повторити минулорічну. Тоді, нагадаємо, у Новограді-Волинському, на стадіоні «Авангард», городницьке «Полісся» мінімально перемогло ФК «Коростень» (1:0) і стало володарем кубку області-2012.
Тим часом, доки чотири клуби були задіяні в іграх кубку, було проведено черговий тур чемпіонату області. Північна група: «Титан» (Іршанськ) — «Спартак» (Володарськ-Волинський) — 1:1, «Колос» (Радомишль) — «Руден» (Черняхів) — 1:3, «Штурм» (Олевськ) — ФК «Ємільчине» — 3:0. Пропустивши тур, «Авангард» скотився на шосту сходинку турнірної таблиці, і тепер доведеться докласти зусиль, щоб повернути собі місце у першій четвірці, яке дасть право на продовження боротьби у наступному раунді.
Натомість для ФК «Полісся», який виступає у Південній групі, турнірна ситуація практично не погіршилася. Городничани вже після трьох ігор мають достатній запас очок (9) і повинні без проблем кваліфікуватися у «фінальну пульку». Інші матчі: «Шкіряник» (Бердичів) — «Тетерів» (Чуднів) — 6:2, ФК «Миропіль» — «Зоря-Енергія» (Романів) — 2:2, «Авангард» (Довбиш) — «Керамік» (Баранівка) — 1:2.
Олег БРЮХАНОВ