Припинено діяльність пересувного пункту прийому металобрухту

Припинено діяльність пересувного пункту прийому металобрухту

Днями в поле зору правоохоронців потрапила підозріла вантажівка, що деякий час кружляла одним із мікрорайонів Новограда-Волинського. Автомобіль переїжджав з одного подвір’я на інше, затримуючись на кожному по 20-30 хвилин.


Поспілкувавшись із місцевими жителями, правоохоронці дізнались про те, що невідомий чоловік вантажівкою збирає у населення брухт чорного металу. Виявилось, що підприємливий незнайомець уже не вперше приїжджає до міста скуповувати металобрухт.
Коли правоохоронці зупинили автівку, то під час її огляду виявили у вантажному відсіку близько півтонни металобрухту, який 34-річний керманич, житель Хмельницької області, устиг зібрати у місцевих жителів. Відповідних документів, аби підтвердити законність своєї діяльності, у чоловіка так і не знайшлося. Металеві вироби, ваги та власне сам «пересувний пункт прийому» було вилучено та доставлено до міськвідділу міліції.
— Зазвичай такі скупники співпрацюють із злодіями, які, у свою чергу, у пошуках легкого заробітку нишпорять по чужих дворах, або розкурочують могили на місцевих кладовищах, — коментує Сергій Рябошапка, начальник Новоград-Волинського МВ УМВС у Житомирській області. — А здавати викрадене, звісно, краще чужим: кинули на ваги, розрахувались та й повезли металобрухт до іншого міста.
Нині за фактом порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом (ст.213 Кримінального кодексу України) міліція відкрила кримінальне провадження. За скуповування брухту без державної реєстрації або спеціального договору (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством, хмельничанину загрожують значні штрафні санкції або ж залучення до громадських робіт.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ