Український карате-слід в іспанській Гвадалахарі

Саме там цього разу, з 7 по 11 листопада, проходив молодіжний чемпіонат світу з карате-до. Відзначимо, що головним тренером збірної України серед кадетів, юніорів та молоді є тренер Новоград-Волинської ДЮСШ і клубу «Січ» Петро Корнійчук. Під його керівництвом на світовий чемпіонат вирушило 28 українських спортсменів із 9 областей. Серед них — звягельчанин Дмитро Корнійчук, а загалом Житомирщина була представлена двома збірниками.
«Небезпідставно розраховував, що Дмитро здобуде медаль», — зізнався тренер. Утім, відомо, що спорт характерний своєю непередбачуваністю, і не завжди у двобої перемагає сильніший. Дмитро (вікова група — юніори, вагова категорія — до 55 кг) поступився вже у першому поєдинку опоненту з Македонії. Бій тривав із перемінним успіхом. Спочатку в рахунку повів македонець — 1:0. Але Дмитро, після серії невдалих спроб, вирвався уперед — 3:1. І лише за 2 (!) секунди до завершення бою звягельчанин пропустив ключовий удар, що зробив рахунок 3:4 не на його користь.
«Шкода, але це спорт. Дмитро втратив концентрацію, чим і скористався його суперник», — додав Петро Корнійчук.
Водночас, якщо розглядати виступ всієї команди в цілому, то даний чемпіонат світу став феєричним і навіть історичним для України, — наголосив П.Корнійчук. Адже вперше збірна нашої країни з карате-до у командному заліку потрапила до десятки кращих, посівши дев’яте місце.
В активі наших — дві медалі. Чемпіонкою світу стала одеситка Ірина Зарецька, віце-чемпіонкою — Єлизавета Сірош із Києва.
У командному заліку на перше місце вийшла збірна Єгипту, друге здобула Японія, третє — Франція. Збірна Росії посіла сьоме командне місце.
«Відзначу високий спортивний рівень турніру. Практично не було, так би мовити, прохідних боїв. У колективі збірної України панувала чудова, дружня атмосфера, відчувалася взаємна підтримка», — зазначив насамкінець Петро Корнійчук, для якого це був перший чемпіонат світу в якості головного тренера національної збірної.
Тренер висловив вдячність спортивним меценатам і тим, хто підтримав команду при організації поїздки на змагання.
Олег БРЮХАНОВ