Відбулася зустріч із Володимиром Шовкошитним

Відбулася зустріч із Володимиром Шовкошитним

Напередодні 25-ї річниці від дня урочистого перепоховання в Україні праху Василя Стуса, Олекси Тихого та Юрія Литвина, в Музеї родини Косачів відбулася зустріч творчої інтелігенції міста з відомим українським письменником і видавцем Володимиром Шовкошитним.
Володимир Федорович був організатором та учасником перепоховання, активним учасником боротьби за незалежність; автором збірок поезій: «Жорстоке свято» (1990), «Фантомний біль» (1994), «Занедбаний рай» (1996); книжок прози, публіцистики, віршів «Тяжкий хрест» (1996); музичних альбомів: «Фантомний біль», «Занедбаний рай», «Барди Чорнобиля». Співавтор сценаріїв фільмів «Поріг» (1998), «Чорнобиль: трагедія і надія» (1996), «Я — українець» та ін.
Його життєвий і творчий шлях насичений різними подіями. Пан Володимир — інженер-теплоенергетик, безпосередній учасник усіх подій, які розгорталися після аварії на ЧАЕС. Свої перші вірші київський поет і політик написав на респіраторах: з 1978 до 1987 року він був оператором, начальником зміни, керівником групи ліквідації хімічного цеху Чорнобильської АЕС. На сьогодні він — голова Координаційної Ради міжнародної організації «Союз Чорнобиль».
С.КУЦЕНКО, директор музею