Бандероль для героя-холостяка: допомогти армії та знайти своє кохання

Бандероль для героя-холостяка: допомогти армії та знайти своє кохання

Українським жінкам, як свідчить історія, не раз доводилося чекати на своїх чоловіків, які перебували на війні. Мабуть, лише у страшному сні хтось міг уявити, що із здобуттям незалежності українкам знову доведеться проводжати коханих на війну, а потім віддано їх чекати…


Нещодавно у Новограді-Волинському стартувала акція «Бандероль для героя-холостяка». Ідея зародилася у Києві, де вже чудово прижилася. «Акція дієва, задоволені обидві сторони, тому з’явилася ідея спробувати це і в нашому місті», — розповідає місцевий волонтер Наталія Бондаренко. Ідея проста: якщо ви — незаміжня дівчина, то можете відправити бійцю в зону АТО посилку, вказавши зворотні контакти, а там вже — як доля вирішить.
Сьогодні хлопцям у зоні АТО потрібна увага, як ніколи. Чимало чудових пар непорозумілися через те, що хлопці йдуть добровольцями на схід захищати честь та гідність країни. Деякі дівчата не розуміють своїх обранців та не поділяють їх вибір. Тим більше, нашим військовим важлива увага дівчат, які їх зрозуміють та підтримують. Тому і з’явилася така ідея — надсилати бандероль герою-холостяку з надією, що два одинокі серця знайдуть одне одного.
За умовами акції, молоді і самотні дівчата можуть відправити бандероль холостяку-герою АТО з набором речей першої необхідності. Сюди можна покласти необхідні зараз нашим захисникам термобілизну, теплі шкарпетки, плетені шапки, теплі рукавиці, дощовики, засоби гігієни, чай, печиво, ліки. У посилку можна вкласти свою фотографію, лист, зворотну адресу або телефон для того, щоб адресат міг зв’язатися з дівчиною. Волонтери міста обіцяють, що посилки дійдуть за призначенням — найсміливішим та мужнім. Бандеролі, які підготують новоград-волинські дівчата, передадуть нашим найближчим військовим — із 30-ї механізованої бригади, аби потім не довелося… кохати на відстані.
Волонтери розповідають, що у Новограді-Волинському вже є охочі доєднатися до акції, до них надійшло декілька бандеролей, готових до передачі. Однією з таких є Вікторія,
21 рік: «Я вирішила долучитися до акції, бо розумію, що нашим героям потрібна допомога та підтримка. Я швидко звикаю до людини, тому мені буде боляче, якщо з моїм обранцем, не приведи Господи, щось трапиться. Проте я щиро вірю: якщо я підтримуватиму героя, проситиму Бога, щоб він його охороняв, а сам обранець себе беріг, то він повернеться живим і неушкодженим. Головне — віра та підтримка. Інші дівчата хай теж набираються сміливості, адже тут немає нічого страшного. Там — справжні герої, які доводять свою мужність ділом, не такі, як тут — сміливі лише на словах».
Старшокласниці з колегіуму також уже готують свої послання. Волонтери хотіли, щоб долучалися і дівчата з місцевих ВНЗ, проте не мають часу розповісти їм про акцію. Тож, якщо ви незаміжня дівчина, хочете нових стосунків і головне — щиро вболіваєте за наших військових, — не вагайтеся і долучайтеся до акції. Можливо, ваше справжнє кохання, ваш герой-холостяк зараз у зоні АТО і з нетерпінням чекає саме на вашу бандерольку.
P.S. Волонтери розповіли, що запускають ще один проект — «Чайові для героя». Якийсь день у тижні буде виділятися для того, щоб у місцевих кафе всі охочі залишали «на чай» військовим. Наразі ведуться перемовини з місцевими закладами харчування, готуються відповідні листівки. Надіємося, що і ця акція приживеться у нашому місті, адже наші жителі — небайдужі до біди, яка сьогодні стосується кожного.
Людмила ПЕТРУК