Хроніка 49/2014

ВИКРАВ ІЗ БУДИНКУ СВОЇХ СУСІДІВ ЗОЛОТУ КАБЛУЧКУ
До чергової частини Новоград-Волинського міськвідділу міліції із заявою про крадіжку звернулась 39-річна жителька райцентру й повідомила про те, що за час відсутності родини хтось пошкодив шибку в одній із кімнат їхнього будинку та проник у помешкання. Непроханий гість добряче похазяйнував у оселі. Жінка відразу зрозуміла, що злодій шукав цінності і гроші, оскільки залишив після себе суцільний безлад. Тим не менше, зловмисник, певне, не знав, що господарі не тримають удома свої заощадження. Проте золота каблучка вартістю 4000 гривень, яку заявниця подарувала своїй 19-річній дочці на день народження, зникла.
Правоохоронці вийшли на слід зловмисника. Ним виявився 22-річний сусідський молодик.
За місцем проживання молодого чоловіка не виявилося. Оперативники розшукали молодика, і вже у відділку міліції він зізнався у вчиненій крадіжці. За його словами, викрадену каблучку одразу продав, а виручені гроші витратив на свої потреби. Тепер хлопцю загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.
БІЛЯ ШКОЛИ З НАРКОТИКАМИ…
28-річний, раніше судимий чоловік, привернув увагу місцевих дільничних своєю неадекватною поведінкою.
— Ми проходили повз школу, що розташована на нашій адміністративній дільниці, — розповідає Олександр Мельник, один із правоохоронців. — І помітили на шкільному подвір’ї підозрілого чоловіка. Він поводив себе досить дивно, сильно нервував і постійно озирався, а коли побачив міліціонерів, то й взагалі кинувся тікати.
Після затримання втікач, у присутності понятих, продемонстрував вміст своїх кишень: із куртки вийняв два медичні шприци з майже 6 мл рідини коричневого кольору.
Як пояснив парубок, він тривалий час «сидить на голці», хоч на спеціальних обліках як наркозалежний не перебуває, тож наркотики купив у «виробника». Раніше гроші на «ширку» заробляв крадіжками, за що й притягувався до кримінальної відповідальності.
Тепер цьому чоловікові загрожує новий строк.
ЗАМАСКУВАВ УБИВСТВО ПІД ПРИРОДНУ СМЕРТЬ
До Новоград-Волинського міськвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення зі станції швидкої допомоги про те, що їх бригада не може потрапити до будинку, в якому, за попередніми даними, знаходиться тіло померлої людини.
На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група міськвідділу. В одній із кімнат на ліжку правоохоронці побачили тіло чоловіка.
— Під час поверхневого огляду тіла чоловіка правоохоронці не виявили тілесних ушкоджень. Проте судово-медична експертиза вказала на протилежне: пенсіонер загинув від механічної асфіксії.
Як з’ясувалося, загиблий проживав у цьому будинку зі своїм товаришем вже тривалий час. Власних сімей обидва чоловіки не мали, оскільки один був вдівцем, а інший — розлученим. Пенсіонери злагоджено вели домашнє господарство. У хатніх справах їм допомагав пасинок господаря.
За словами останнього, того вечора усі троє розпивали спиртне. А коли між вітчимом і його товаришем виник конфлікт, то він пішов із оселі. Коли ж повернувся, — побачив, що його вітчим з подряпаним обличчям стояв над тілом потерпілого. Сказав, що в того стався серцевий напад. Карету «швидкої» господар викликав лише вранці...
Зібрані свідчення та речові докази, вилучені під час огляду будинку, дають правоохоронцям підстави вважати господаря домогосподарства причетним до позбавлення життя людини. Чоловіка затримано. За умисне вбивство йому «світить» строк від 7 до 15 років.
Інна ВОВЧЕНКО, старший лейтенант міліції