Як жителі району бійцям у АТО допомагали

Як жителі району бійцям у АТО допомагали

На заклик волонтерів, котрі збирають для бійців АТО продукти харчування і теплі речі, активно відгукнулися жителі сіл району.
«Усім сільським і селищному головам (а їх у Новоград-Волинському районі налічується 40) запропонували організувати у кожному селі збір продуктів і речей першої необхідності для потреб наших військових. Овочі, фрукти, консервація та, навіть, 20 літрів меду, які передав військовим пасічник Костянтин Миколайович Мамчуровський із села Мала Цвіля. А ми, у свою чергу, все зібране перевозили бусом на спеціально обладнані для цього склади у місті, з яких потім, по мірі необхідності, доставляли допомогу на передову. До речі, таких складів наразі діє два — у приміщенні, яке надав керівник Новоград-Волинського лісгоспу С.А.Нусбаум, та у кафе «Гостинний двір» (власник Андрій Милик)», — розповідає координатор волонтерської групи Людмила Возняк.
Про те, наскільки охоче і активно жителі району відгукнулися на пропозицію, пані Людмила розповідає із вдячністю і щирим захопленням. У деяких селах було зібрано стільки всього, що бусом доводилося їздити двічі!
Упродовж листопада згадана волонтерська група об’їздила понад двадцять сіл. 3 листопада побували у Городниці (координатор — селищний голова І.А.Онищук) і Броницькій Гуті (В.О.Примак); 4 листопада — двома рейсами у Киянці (Н.В.Живченко); 6 листопада — у Крайній Деражні і Косеневі (Л.В.Басок); 7 листопада — у Тальках, Барвинівці (М.П.Гордійчук), а також у Малій Цвілі (С.В.Псюк) і двома рейсами у Тернівці (М.М.Мороз); 10 листопада — у Кам’яному Майдані, Варварівці, Миколаївці (А.О.Ліпісвіцький), Романівці (Н.Ф.Залевська), двома рейсами у Дідовичах (Т.В.Мосійчук); 12 листопада — у мікрорайоні Наливної станції (О.М.Борисюк) та двома рейсами у Борисівці (Т.В.Мосійчук);
14 листопада — у Токареві (Л.В.Бойко) та у Поліянівці (М.Д.Заєць); 19 листопада — у Жолобному (П.А.Білім) та Гульську (А.Ф.Висоцька); 28 листопада — у Маковицях (О.М.Борисюк).
Як зазначила пані Людмила, решта сіл також долучилися до збору допомоги військовим, передавши її іншим волонтерським групам.
Олег БРЮХАНОВ