У місті продовжує діяти заборона на використання піротехнічних засобів (феєрверків) та нічний продаж алкогольних напоїв

Наближаються новорічно-різдвяні свята, у домівках починають з’являтися новорічні ялинки, в магазинах — різдвяні подарунки для малечі, а також ялинкові прикраси, феєрверки та салюти. Проте багатьом не до святкування, адже в цей час їх рідні та близькі захищають суверенітет та територіальну цілісність нашої держави на Сході України. Тому у цю новорічну ніч як дорослі, так і діти, мабуть, найбільше очікують єдиного дива — миру і злагоди у нашому суспільстві.
Ще влітку, враховуючи складну ситуацію, що сталася в державі, та терористичну діяльність незаконних військових формувань, з метою забезпечення стабільної ситуації в місті Новограді-Волинському міський голова Володимир Загривий своїм розпорядженням від 07.08.14 р. №181(о) «Про додаткові заходи безпеки» заборонив використовувати піротехнічні засоби (феєрверки) на території міста Новограда-Волинського до моменту завершення антитерористичної операції. А оскільки військові дії продовжуються, — вето на використання піротехнічних засобів ніхто не знімав.
Звертаємось до вас, шановні новоград-волинці, у цей непростий для всіх нас час, з проханням утриматися від використання феєрверків та інших піротехнічних засобів під час новорічних та різдвяних свят. У новорічну ніч місцева влада також не планує ніяких святково-розважальних заходів біля головної новорічної ялинки міста на площі Лесі Українки.
Подумаймо про звичайних солдат в окопах, про тих, хто не може просто підійти й обійняти кохану людину, батьків, друзів, оскільки їх розділяють сотні кілометрів та обстріли з «градів», про тих, за кого і вдень, і вночі моляться рідні та близькі. Салют — це прояв радості, а наразі немає приводу радіти, адже неподалік від нас гинуть люди.
Також нагадуємо, що рішенням міської ради від 08.06.12 р. №267 «Про продаж алкогольних напоїв у місті Новограді-Волинському (регуляторний акт)» встановлено години продажу алкогольних напоїв у всіх закладах торгівлі міста, з 8 до 23 години, крім закладів ресторанного господарства.
Сподіваємось на ваше розуміння та підтримку.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради