Хроніка 2/2015

МІЛІЦІЯ ВИЛУЧИЛА 1,5 ТОННИ НЕЗАКОННО ДОБУТОГО ДОРОГОЦІННОГО КАМІННЯ НА ЖИТОМИРЩИНІ
Останніми днями правоохоронці провели низку обшуків на підприємстві, яке незаконно використовує у Володарськ-Волинському районі поклади дорогоцінних та напівдорогоцінних каменів.
Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.
У рамках розпочатого кримінального провадження встановлено, що упродовж 2013-2014 років службові особи підприємства на окремих шахтах Володарськ-Волинського району здійснювали незаконний видобуток корисних копалин. Предметом розробки надр стали дорогоцінні та напівдорогоцінні камені: топази, берили, кварци, фенакіти, п’єзокварци, бурштин та інші.
Відповідно до чинних нормативних актів, увесь цей перелік відноситься до корисних копалин загальнодержавного значення і є дорогоцінним камінням органогенного утворення, а відтак діяльність з їх видобутку потребує спеціального дозволу.
Одночасно було проведено низку санкціонованих обшуків на підприємстві, шахтах, складах та в оселях приватних осіб, які мають відношення до роботи акціонерного товариства.
Вилучено близько 50 кг оздобленого та підготовленого до продажу дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння, а також майже 1,5 тонни сировини для його виготовлення.
За попередніми оцінками, вартість нелегальної партії складає понад мільйон гривень.
Правоохоронці продовжують розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання) Кримінального кодексу України.
Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді як значних сум штрафу, так і позбавлення волі на термін до 3 років.
ЧОЛОВІК ЗГОРІВ У ЧУЖОМУ САРАЇ
У селі Велика Горбаша Новоград-Волинського району Житомирської області, внаслідок пожежі, у цегляному сараї згорів 50-річний чоловік.
Про це «Житомир-Інфо» повідомила прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.
4 січня, о 22:56, на пункт зв’язку 10-ї державної пожежно-рятувальної частини Новограда-Волинського надійшло повідомлення про пожежу в господарчій будівлі.
До служби порятунку «101» зателефонувала сусідка, яка побачила густий дим, вийшовши на власне подвір’я.
Вогнеборці, які прибули до місця виклику, встановили, що полум’я охопило усю покрівлю сараю. Під час ліквідації пожежі на підлозі було виявлено обгоріле тіло 50-річного чоловіка без ознак життя.
За словами селян, господар будівлі тривалий час проживає у райцентрі, а в його сараї на горищі іноді ночував чоловік, який полюбляв зловживати алкоголем та палити цигарки.
Повна ліквідація пожежі відбулася о 02:10. Внаслідок події вогнем знищено покрівлю та перекриття господарчої будівлі.
Фахівці встановлюють усі обставини надзвичайної події.
«Житомир-Інфо»