Хроніка 7/2015

ЗВЯГЕЛЬСЬКІ МІЛІЦІОНЕРИ ЗАТРИМАЛИ ДАЧНОГО КРАДІЯ
7 лютого до Новоград-Волинського МВ УМВС звернулася 60-річна жителька райцентру. Жінка повідомила про те, що з приміщення літньої кухні її дачного будинку було викрадено телевізор, два рулони тепличної плівки, шкіряну куртку та двигун від холодильника.
Оперативники карного розшуку крадія затримали. З’ясувалося, що зловмисник пошкодив замок вхідних дверей, а потім проник усередину і скоїв крадіжку.
СЗГ УМВС України в Житомирській області

ДВОЄ ЧОЛОВІКІВ ЧЕРЕЗ ДТП ПОТРАПИЛИ У ЛІКАРНЮ
8 лютого, близько 06.30, на 208 км автодороги «Київ-Чоп» Новоград-Волинського району, водій автомобіля «Мерседес-Бенс», 40-річний житель Рівненської області, здійснив зіткнення з автомобілем «Мерседес-Бенс Спрінтер», під керуванням 47-річного жителя Києво-Святошинського району, який рухався у попутному напрямку.
Унаслідок ДТП водій та пасажир автомобіля «Мерседес-Бенс», 23-річний житель Рівненської області, отримали тілесні ушкодження та доставлені до медичного закладу.
УДАІ УМВС України в Житомирській області

ЗА ОДНУ ДОБУ МІЛІЦІОНЕРИ ЗУПИНИЛИ ТРЬОХ НАРКОМАНІВ
Днями, під час чергового патрулювання території райцентру, працівники патрульної служби Новоград-Волинського міськвідділу міліції перевірили (за інформацією) під’їзд однієї з багатоповерхівок і на останньому поверсі виявили 25-річного молодика, котрий вживав наркотики. Під час проведення поверхневого огляду, в присутності свідків, у кишені його куртки виявили паперовий згорток, у якому знаходилося близько 5 грамів речовини рослинного походження, зовні схожої на наркотичний засіб канабіс. Правопорушник розповідав міліціонерам, що ця «травичка» лише для власного вживання, і він саме збирався «покайфувати».
У той же день міліціонери патрульної служби на одній із вулиць міста зупинили 24-річного місцевого мешканця, котрий підозріло себе поводив. Незабаром у нього було виявлено марихуану. Звягельчанин сказав, що знайшов її у згортку на вулиці, половину вжив, а решту залишив на потім.
Продовжуючи патрулювати нічне місто, на очі правоохоронців потрапив ще один перехожий. Побачивши, що назустріч йому рухається наряд патрульної служби міліції, він кинувся тікати. Міліціонери наздогнали втікача і викликали слідчо-оперативну групу. Чоловік ніяк не хотів іти на контакт із патрульними і, навіть, назвати своє ім’я.
Проте оперативники, котрі прибули на виклик, одразу впізнали затриманого. Ним виявився 28-річний місцевий мешканець, фігурант не одного кримінального провадження. Молодик був наркоманом зі стажем. Правоохоронці, в присутності свідків, провели поверхневий огляд, у кишенях його верхнього одягу знаходились як ін’єкційні, так і курильні наркотичні засоби. Тоді затриманий і заговорив з міліціонерами.
Усі правопорушники понесуть відповідальність.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області

Від редакції. Попри зусилля місцевих правоохоронців у боротьбі з наркоманією та незаконним обігом наркотичних речовин, про що регулярно йдеться на сторінках місцевої преси, у під’їздах міських багатоповерхівок регулярно з’являються використані шприци. Гадаємо, міліції не зайвим буде посилити свою увагу і роботу у цьому напрямку.
ПІД КОЛЕСАМИ ВАНТАЖІВКИ ЗАГИНУЛА ЖІНКА
9 лютого, близько 04.30, на 142 км автодороги «Київ-Чоп», біля с.Сонячне Житомирського району, водій автомобіля «МАЗ», 49-річний житель Вінницької області, рухаючись у напрямку м.Рівне, здійснив наїзд на невстановленого пішохода (жінку віком 40-55 років), котрий знаходився на проїжджій частині.
Унаслідок ДТП жінка від отриманих тілесних ушкоджень загинула на місці пригоди.
У БРУСИЛОВІ СПІВМЕШКАНЕЦЬ ВИКРАВ АВТОМОБІЛЬ У КОХАНОЇ
Нещодавно до Брусилівського райвідділу міліції звернулася 50-річна жителька району із повідомленням про крадіжку її автомобіля «Lifan».
У ході розшукових заходів працівники міліції виявили викрадений автомобіль на одній із вулиць міста Києва. Правоохоронці встановили, що до незаконного заволодіння транспорт-ним засобом причетний співмешканець заявниці, житель м.Одеса.
УДАІ УМВС України в Житомирській області