На черговому засіданні міського оперативного штабу обговорили хід мобілізації

У місті тривають заходи щодо мобілізації. За планами Генштабу, призов триватиме 90 днів. До кінця квітня цього року військовозобов’язані отримуватимуть повістки і мобілізаційні розпорядження. Під час чергового засідання міського оперативного штабу військовий комісар Сергій Канюка поінформував присутніх, що мобілізація, йде згідно з планом, але виникла низка проблем щодо розшуку тих, хто ухиляється, переховується, тим самим наражаючи себе на сувору відповідальність, спостерігаються випадки ухилення від військового обов’язку.
Як зазначив заступник начальника управління мобілізаційного планування Генерального Штабу України Володимир Талалай в ефірі ТРК «Україна»: «Для виконання закону «Про військове зобов’язання і військову службу» існує цілий комплекс засобів. Окрім традиційного відвідування місця проживання і оповіщення за місцем роботи, на сьогодні в державі створюється єдиний державний реєстр військовозобов’язаних громадян, куди будуть занесені дані про всіх військовозобов’язаних». Створення такого реєстру матиме серйозні наслідки для тих, хто ухиляється від мобілізації, починаючи від неможливості влаштуватися на будь-яку роботу і закінчуючи кримінальною відповідальністю.
Оперативний штаб, звертаючись до всіх військовозобов’язаних, просить пам’ятати про конституційний обов’язок захищати Батьківщину, свій народ, родини і сім’ї, не піддаватися на агітацію сепаратистського змісту через різні сайти, ЗМІ та застерігає про відповідальність, яку рано чи пізніше прийдеться нести за порушення закону.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради